Jak poznat, že bude partner dobrým otcem

Toužíte po miminku a nejste si jisté, zda bude váš současný partner dobrým otcem? Jednoduché a upřímné odpovědi vám prozradí, jak si partner stojí.

Otec hrající si s dítětem

Bude dobrým otcem?

Někteří muži po dítěti touží, jiní z rodičovství mají strach. Neví, zda budou mít dostatek trpělivosti, zda budou ochotni vzdát se některých koníčků či volného času a jestli rodinu dokážou finančně zabezpečit. Ženy takové otázky většinou netrápí, dítě berou jako samozřejmost nebo dokonce nutnost, bez které by se nedokázaly obejít. Než ale žena začne plánovat početí a rozebírat chtíč zplodit potomka se svým parterem, měla by si být jista, že on bude tím pravým a dobrým otcem. Pokud máte pochybnosti nebo si prostě nejste jisté, stačí si odpovědět na pár jednoduchých otázek.

Jak se váš partner chová ve společnosti malých dětí?

Tato otázka mluví sama za sebe. Pokud je váš partner nervózní z pobíhajících a povykujících dětí, na jejich dotazy se snaží nereagovat nebo snad reaguje podrážděně, je jasné, že mu přítomnost dětí vyloženě nesedí. To ale neznamená, že by totéž cítil k vlastním dětem. Ty ze zatvrzelého a nepřístupného tvrďáka často dokážou udělat rozněžnělé šišlající stvoření. V podstatě vám ale napoví všeobecný přístup k dětem. Pokud ve společné budoucnosti děti nehrají žádnou roli, patrně má a bude mít vždy jiné priority. V takovém případě můžete pouze doufat, že o dítě budete pečovat společně. Nejrychlejší odpověď ale získáte, jestliže se ho zeptáte narovinu.

Žijete ve společné domácnosti?

Tato odpověď rovněž napoví mnohé. Jestliže se o domácnost staráte společně a práce máte rozdělené spravedlivě, pak můžete očekávat, že mu úklid nebude dělat problémy ani v budoucnu. Navíc se můžete těšit také na chvíle odpočinku, až partnera vyšlete s potomkem na odpolední procházku. Pokud ale zastává názor, že o domácnost se má starat výhradně žena, zvláštní pomoc od něj nemůžete očekávat ani v případě, že byste čekala trojčata.

Stará se o vás, když onemocníte?

Uvaří vám kuřecí polévku, doběhne do lékárny pro léky a vyřídí za vás neodkladné pochůzky, když marodíte? Pak se můžete spolehnout, že se stejnou láskou bude pečovat i o vaše dítě.

Dvoujazyčná výchova

Střídavá péče o dítě

Učíme dítě určitému řádu

Základy výchovy - vybudujte si respekt u svých dětí

Je na vás vaše dítě příliš fixované?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies