Jak se dostat na vysokou školu

Příprava na vysokou školu obnáší mnoho studia a hodin prosezených nad cvičnými testy. Abyste se na vysokou školu dostali, potřebujete si zopakovat spoustu informací, které vám budou při přijímacích testech prospěšné.
Místnost plná lavic pro studenty

Soukromé a státní vysoké školy

Chystáte se na přijímací zkoušky a sami zatím ještě nejste rozhodnuti, na jakou vysokou školu vlastně jít? Můžete si vybrat z široké škály studijních programů, které nabízejí soukromé i státní vysoké školy. Pokud se bojíte, že se nestihnete na přijímací zkoušky dostatečně připravit, na soukromou školu se mnohdy dostanete snáz než na státní.

Příprava na přijímací zkoušky

Přijímací řízení na vysoké školy je čím dál těžší. Největší úspěch mají studenti, kteří absolvovali všeobecné gymnázium, a to z toho důvodu, že mají mnohem větší všeobecný přehled, než se dá získat při studiu na odborně zaměřených středních školách.

Jak probíhají přijímací zkoušky?

Připravte se na to, že u přijímacích zkoušek budete v mnohých případech ukázat i znalosti z oborů, které vám byly doposud vzdálenější. Hlavním předpokladem pro studium na vysoké škole, ať už je jakéhokoliv zaměření, je dobrý studijní předpoklad, který budete moci u přijímacích zkoušek prokázat.

Nejčastěji se objevují otázky, které prověří vaše logické myšlení – to vám přesto nebude stačit. I navzdory tomu musíte znát učivo, které se probírá na středních školách, a to mnohdy dopodrobna.

Vysoká škola – jak se úspěšně dostat?

Nejlepší možnost, které můžete využít, je pořídit si jednu ze speciálních knih, kterých najdete na trhu širokou škálu. Podobné knihy většinou obsahují otázky z nejrůznějších oborů, najdete zde i odpovědi a některé publikace zveřejňují příklady přijímacích testů, které si můžete vyzkoušet a procvičit.

Jarní trendy – moderní zdravotní obuv

Valentýn – tipy na dárky pro ženy a muže

Myslíte jako muž nebo žena?

Barevná typologie / Jak zazářit?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies