Jak vycházet s kolektivem

Máte pocit, že ve vaší práci panují v kolektivu negativní vztahy, které by se měly eliminovat? V následujícím článku vám poradíme, jak se vyhnout konfliktním a nepříjemným situacím, které mohou uvnitř kolektivu vzniknout.
Barevné lepící lístečky na obličeji muže

Chce mě ovládat

Velmi často se stává, že se v pracovním kolektivu najde osoba, která vás chce ovládat, byť se nachází na stejné nebo podobné pracovní pozici. A také je velmi časté, že s touto osobou musíte spolupracovat stůj co stůj.

 

Zjistěte si, jestli dotyčný působí problémy i ostatním. Pokud ne, je to problém mezi vámi dvěma, který byste si měli nejdříve vyříkat. Rozhodně tuto situaci nepřehlížejte, protože z celkem neškodného protivníka se může stát nepřítel, který vás připraví o místo.

V kolektivu panuje rivalita

To, že se v pracovních kolektivech setkáváme s rivalitou, je naprosto běžnou záležitostí. Bohužel, s tím se nedá nic dělat, pokud tuto situaci nezvládnete, jediné řešení je najít si jinou práci, kde k sobě bude kolektiv přátelštější.

Nechtějí mě přijmout mezi sebe

V nové práci se vám může velice snadno stát, že bude trvat i delší dobu, než se navzájem poznáte s novým kolektivem, který vás ze začátku možná nebude chtít přijmout mezi sebe. Nebuďte smutní, takto to chodí běžně. Abyste se zařadili, musíte ukázat, co ve vás je. A to samozřejmě v dobrém.

 

Pokuste se spolupracovat na společných projektech, společně chodit na obědy, získat si postupně každého jednotlivce. Nedovolte, aby vás někdo v kolektivu pomlouval. Důležité je zachovat si čest a nebýt šedou myškou, ke které si každý cokoli dovolí.

 

Jak se dostat na vysokou školu

Jarní trendy - moderní zdravotní obuv

Myslíte jako muž nebo žena?

Barevná typologie / Jak zazářit?

Řekni mi, jak jíš a já ti řeknu, kdo jsi

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies