Jsem opravdu šťastná?

Každá z nás si určitě v životě položila otázku, zda-li je či není šťastná. Štěstí má mnoho podob a také k němu vede mnoho různých cest. Důležité je vědět, co nám pocit štěstí doopravdy přináší a také jakou cestou toho můžeme dosáhnout.

Ruka držící čtyřlístek

Štěstí má mnoho podob

Štěstí je pocit, který je pro člověka velmi důležitý. Může mít mnoho podob - někomu ke štěstí stačí pevné zdraví a zdraví jeho rodiny, jinému zase poklidný partnerský vztah, dobrá práce nebo dostatečné finanční zázemí.

Je ovšem nemožné, aby byl člověk neustále šťastný - vždy se najdou chvíle, kdy se na nás sesype více starostí najednou a pocity štěstí jdou v tu chvíli stranou. Je to ovšem dočasný stav, který se brzy může opět obrátit v pocity štěstí - pokud budeme opravdu chtít.

Jsem opravdu šťastná?

V případě, že si připadáte nespokojena neustále, je možné, že se někde stala chyba. Odhalit ji obvykle nebývá snadné, pokud se vám to ale podaří, je to první krok k nápravě. Poté už „jen" zbývá odhodlat se ke změně. Máte-li pocit, že váš život je jeden velký zmatek, je vhodné si po malých (a významných) krůčcích začít dělat v životě pořádek. V koutku duše určitě pravdu znáte, jen se ji musíte naučit hledat. Snažte se řešit priority, malichernosti řešte až jako poslední a nebo nejlépe je neřešte vůbec.

Jak pomoci štěstí?

  • Základem štěstí je sebevědomí. Pokud tedy chcete dosáhnout něčeho, co vám přinese pocit štěstí, věřte si!
  • Važte si sama sebe a svého nejbližšího okolí.
  • Mějte se ráda taková, jaká jste.
  • Naučte se překonávat určité překážky a vyrovnávat se s neúspěchem.
  • Nezabývejte se malichernostmi a ani se nesrovnávejte s ostatními.
  • Mějte radost z maličkostí. Čím více takových maličkostí bude, tím intenzivněji a častěji se u vás projeví pocit štěstí.

Další zajímavé články k tématu:

Co nosí štěstí a co neštěstí?

Dieta pro štěstí

Smích - důkaz štěstí

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies