Kosmetika z vaší kuchyně – 1. díl

Proč kupovat drahé kosmetické přípravky za stovky korun, když se postačí pořádně porozhlédnout v kuchyni? Užitečné a levné rady pro vaši krásu naleznete v dnešním článku.
Ruka čistící kartáčkem nehty u nohou

Limonáda vám může dokonale vytvarovat obočí

Nemusíte si kupovat zbytečně drahé přípravky pro tvarování a výživu obočí, postačí pouhá limonáda z vaší lednice! Štětečkem a nebo zubním kartáčkem naneste malé množství kolové limonády na obočí – cukr v limonádě obočí nejen krásně vytvaruje, ale také mu dodá krásný lesk.

Trápí vás popraskaná kůže? Použijte tuk!

Trápí vás suchá a popraskaná pokožka na těle? Nemusíte zbytečně investovat do hydratačních prostředků zvlášť na každou část vašeho těla, postačí rostlinný tuk z kuchyně.

 

Tuk naneste na vysušená místa a nechte působit. Pokud vás trápí suché nohy či ruce, můžete si udělat tukovou masku na noc – naneste rostlinný tuk na postižená místa a ty následně zabalte do ručníku.

Trápí vás oteklé oči po ránu? Vyzkoušejte hrášek!

Hrášek může být hned po ránu dobrým pomocníkem, který vám pomůže v boji proti oteklým očím a navíc vám vykouzlí krásný pohled. Mražený hrášek nasypte do mikrotenového sáčku a krátce jej nechte pod tekoucí vlažnou vodou. Poté přiložte na 5 až 10 minut na oči a relaxujte. Uvidíte hned změnu k lepšímu!

Krásný dekolt s pomocí slupek z okurky

Pouhé slupky z okurky dokáží to, co přípravky pro krásný dekolt za několik stokorun…Opláchněte čerstvou salátovou okurku a oloupejte ji. Slupky si položte na dekolt a nechte 10 minut působit. Ze zbytku okurky si můžete připravit čerstvý salát, který vás nasytí a skvěle osvěží.

Související články

Bioprodukty a biopotraviny

Zdravá kosmetika versus bio kosmetika

Biosolárium – biosolária a co na to odborníci

Vlasová kosmetika dokáže vlasy i poškodit

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies