Koupel - příprava a relaxační techniky

Koupel je zázračná uvolňující činnost, při které se cítíte jako ve svém království, v němž můžete utéct před starostmi. Po voňavé koupeli budete dokonale zrelaxovaní, povzbudíte krevní oběh, zvláčníte pokožku a utišíte bolavé klouby.

Kapka vody při dopadu na hladinu

Jak si správně připravit koupel

Vanu si naplňte teplou vodou. Nesmí být příliš horká, jelikož se vám může rozbušit srdce a po takové koupeli by se vám špatně usínalo. Do vany přidejte koupelovou sůl nebo olej. V případě, že zvolíte výrobek obsahující soli z mořské vody či minerály, vytvoříte si jakousi vlastní přímořskou lázeň.

Do vany se uložte tak, aby vaše tělo bylo co nejvíce ponořeno. Nyní zavřete oči a minimálně 10 minut relaxujte – je možno vyzkoušet některé relaxační techniky.

Žínkou umyjte své tělo tak, že budete postupovat od nohou směrem vzhůru. Aby vaše očista byla opravdu důkladná, nalijte si na žínku tělový gel. Myjte se krouživými pohyby a dopřejte si dost času na to, abyste se mohli rozmazlovat.

Jakmile vaše očista skončí, oddávejte se ještě 10 minut lázni a pokud bude třeba, přilijte si trochu teplé vody.

Důkladně z těla opláchněte pěnu a utřete se do teplého ručníku. Nakonec si do celého těla vmasírujte tělové mléko.

Koupelové relaxační techniky

  • Vyzkoušejte břišní dýchání. Jednu ruku si položte na žaludek a druhou na hruď. Pomalu a zhluboka vdechujte nosem, aby se vaše břicho rozpínalo, ale hrudník se nehýbal. Toto opakujte zhruba sedm minut.
  • Zavřete oči a počítejte do dvaceti, ale pozpátku. Každé číslo si říkejte v duchu a jen při výdechu. Toto opakujte několikrát za sebou.
  • Zavřete oči a zkuste si představit nějakou klidnou a krásnou scénu. Tento obraz udržujte v mysli alespoň pět minut. V žádném případě nedovolte jiným myšlenkám, aby do této scény vstoupily.

Příjemná koupel vás na chvíli odvede od tíživých myšlenek po náročném dni. Vyzkoušejte sami na sobě, která z relaxačních technik vám dodá nejvíc energie a uvolňujících pocitů.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies