Labioplastika – chirurgická úprava stydkých pysků

Nejen velikost a tvar prsou mohou být zdrojem nespokojenosti žen se svou postavou. K chirurgům také stále častěji dochází ženy s prosbou o zmenšení malých stydkých pysků. Jejich nadměrná velikost může způsobit značné problémy v sexuálním životě.
Odhalené břicho svlékající se ženy

Malé stydké pysky a rozdíly

Malé stydké pysky jsou dvě jemné kožní tkáně ukryté pod velkými stydkými pysky po obou stranách poševního vchodu. V jejich vrchní části se nachází klitoris. Barva i velikost malých stydkých pysků je u každé ženy jiná. Někdy nejsou téměř vidět, jindy mohou být velké a vyčnívající. Příliš velké pysky činí mnohým ženám zdravotní, kosmetické i psychické potíže, ale díky malému chirurgickému zákroku zvaný labioplastika lze problém odstranit.

Labioplastika ve světě a u nás

Ve Spojených státech patří operativní úprava stydkých pysků k běžným zákrokům a i u nás už přestává být výjimkou. Pokud vám operaci doporučí gynekolog, uhradí ji za vás pojišťovna. Jste-li však ochotni připlatit si za dokonalou hygienu a péči, zvolte raději soukromou kliniku.

Změnšení malých stydkých pysků

Nadměrná velikost malých stydkých pysků může vadit nejen z estetických důvodů, ale často také působí nepříjemné pocity při chůzi, jízdě na kole či jiných fyzických aktivitách. Mnohdy také snižuje i sexuální požitek. Žena, která je frustrovaná velikostí svých malých stydkých pysků se často nedokáže dostatečně uvolnit na to, aby přijímala rozkoš se vším všudy.

Před operací

Před operací musí pacientka podstoupit předoperační vyšetření, které zahrnuje odběr krve, měření EKG a krevního tlaku apod. V den operace nesmí nic jíst. Zákrok se provádí vždy až po menstruaci.

Operace

Zmenšení malých stydkých pysků trvá asi třičtvrtě hodiny a provádí se v celkové anestezii. Po odstranění nadbytečné tkáně žena několik hodin odpočívá na lůžku, ještě v den zákroku je ale propuštěna do domácího ošetřování. Doba pracovní neschopnosti činí 14 dní a stehy jsou samovstřebávací. Cena zákroku se v soukromých klinikách pohybuje okolo 3 500 Kč.

Po operaci

Operovaná místa by se měla po zákroku chladit ledem, který zamezí otokům a krvácení. První dva týdny se nesmí používat žádné kosmetické přípravky, ale jen speciální dezinfekční roztok. V době pracovní neschopnosti je lepší neoblékat si spodní prádlo ani kalhoty a dávat přednost sukním. Měsíc po zákroku se žena musí vyhýbat pohlavnímu styku. Operovaná místa jsou zpočátku citlivější, brzy se však vše vrací k normálu.

Zvětšení malých stydkých pysků

Stydké pysky se dají také zvětšit. Tento typ chirurgického zákroku vyžadují zejména ženy po porodu s ochablými stydkými pysky a ženy s úzkou vagínou. Vyztužené stydké pysky nabudou na objemu a stanou se citlivějšími. Za takový zákrok budete ale muset sáhnout hlouběji do peněženky.

Operace spojených stydkých pysků

U velmi mladých nebo naopak starých žen může dojít ke slepení malých stydkých pysků. Tato situace je velmi nebezpečná, může dojít k zatékání moči do poševního vchodu a tím k zánětům pochvy. Chirurgické oddělení pysků trvá maximálně tři minuty.

Další zákroky plastické chirurgie

Hity plastické chirurgie – zvětšení prsou a vaginální omlazení

Implantovaná podprsenka – nový módní hit

Křečové žíly a nové metody jejich odstranění

Plastická chirurgie – blefaroplastika a lifting

Plastická chirurgie a skrytá rizika

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies