Letní kina - romantika letních večerů

Letní měsíce jsou spjaty s nejrůznějšími kulturními akcemi. Jedinečné kouzlo přinášejí letní kina, kdy sedíte venku pod širým nebem po teplém dni a sledujete plátno. Kam můžeme do letního kina zajít?
Plátno na promítání filmů v lese

Letní kina – romantika letních večerů

Není to kouzelné? Jste venku na čerstvém vzduchu, sledujete film, popřípadě hvězdnou oblohu a necháváte se pohltit večerní atmosférou.

Letní kina dnešních dní

Udržet a provozovat letní kina v dnešní době není snadné. Kina hrají jen v letních měsících, částečně jsou závislá na dobrém počasí a vůli návštěvníků. Pravdou je, že je jich stále méně a některé dokonce zanikají. Ty, co zůstávají nabízejí většinou i další kulturní akce – koncerty, festivaly apod.

Letní kina – kdy hrají

Letní kina začínají svá představení po setmění převážně ve 21.30 hod. Vezměte si s sebou deku a pohodlně se usaďte.. Projděte si výběr kin, kam vyrazit.

Letní kina – Letní kino Širák – Hradec Králové

Prostředí a technické zázemí také umožňuje realizaci nejrůznějších kulturních pořadů a festivalů. Nechybí ani občerstvení v areálu kina. V červenci jsou začátky představení ve 21.30 hod., v srpnu ve 21 hod.

Letní kina – Letní kino Tábor

Kino je každoročně v provozu v červenci až srpnu (a v červnu o víkendech). Začátky představení jsou ve 21.30 hod.

Letní kina – Letní kino Boskovice

Jedná se o jedno z největších letních kin v naší republice s největší pevnou promítací plochou. Areál může navštívit až 2 000 sedících diváků. Letní kino je umístěno v krásném prostředí zámeckého parku pod zříceninou místního hradu a je v provozu každý rok od 1. 5. do 30. 9. Kromě filmových představení je zde možnost pořádání koncertů, divadel a dalších akcí.

Letní kina – Letní kino Chomutov

V letních měsících zde promítá letní kino v sousedství areálu Kamencového jezera. Kromě filmových představení se v kinech pořádají i výchovné pořady pro děti a mládež, dětské slavnosti a koncerty. Počet míst k sezení je 1 543.

Letní kina – Letní kino Prachatice

Letní kina promítá i za nepříznivého počasí, ale v přilehlých prostorách hotelu Park. V měsíci červenci jsou stanoveny začátky promítání na 21.30 hod., v srpnu se začíná již od 21.00 hod.

Letní kina – Letní kino Střelecký ostrov Litoměřice

Letní kino udržuje Občanské sdružení Kinoklub Ostrov, které se snaží nabízet i filmovou alternativu. Pořádají se zde i letní filmové festivaly a workshopy. Kinoklub Ostrov uspořádal např. již sedm ročníků divadelně-hudebního festivalu „Kulturní brain-wash”, na nichž vystoupily divadelní soubory a hudebníci z České republiky i ze zahraničí.

Letní kina – Letní kino Turnov

Areál letního kina je součástí městského parku ve Skálově ulici. Původně „velkolepý” víceúčelový areál měl hlediště pro více jak dva tisíce diváků. Poté areál chátral a v dnešní době je rekonstruován. Do hlediště se vejde max. 1 500 diváků, v červenci se začíná promítat ve 21.30 hod. a v srpnu ve 21 hod.

Letní kina – Letní kino Špilberk – Brno

Na Letní scéně brněnského hradu máte možnost nechat se po celé prázdniny vždy v pátek a v sobotu večer od půl desáté vtáhnout do světa filmů, které si vybrali sami diváci hlasováním na internetu.

Letní kina – Kinematograf bratří Čadíků a letní kino v Praze na Střeleckém ostrově

Kinematograf bratří Čadíků (KBČ) je společností, která provozuje 14 mobilních kin. Pod hlavičkou KBČ funguje i jediné letní kino v Praze na Střeleckém ostrově, které je spojeno již tradičně s tříměsíčním kulturním festivalem. Filmovou atmosféru si můžete vychutnávat od 1. června do začátku září od půl desáté večer. Promítá se i za nepřízně počasí, kdy diváci mohou sledovat program ze stanu. V roce 2004 byl nově zřízen i obdobný kulturní stánek v Brně u Semilasa.

Letní kina – Kinematograf bratří Čadíků – ojedinělý projekt

Od roku 2002 Kinematograf vyjel promítat filmy do západní i východní Evropy, kde zaznamenal velký ohlas. KBČ promítá výhradně české filmy. Výjimky tvoří festival na Střeleckém ostrově a brněnské letní kino, kde jsou promítány i filmy zahraniční. Vstupné na projekce v České republice je dobrovolné. Díky podpoře partnerů a sponzorů je možné pokrýt náklady spojené s provozem, a tak může být vstupné každoročně věnováno na dobročinné účely. Kinematograf v letních měsících jezdí od města k městu, kdy se na samotném provozu také částečně podílejí samotná města, která si filmy objednávají.

Letní kina – je jich více

Letní kina najdete také např. v Českých Budějovicích, v Klášterci nad Ohří, v Jablonci nad Nisou, v Pardubicích, ve Vsetíně (Razula), ve Strakonicích….

Více z kultury

Čtyřlístek - komiks v české kotlině
Marpo - Marpokalypsa přichází
Africké bubny - djembe a rytmus
MFF Karlovy Vary 2006
Hukvaldy - bystrouščina poezie
Mazaný Filip - Phil Marlowe ze Sklepa
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies