Na krásnou pokožku, zdravou kosmetikou

Kosmetika, kterou lze běžně zakoupit v obchodech, nemusí být vždy pro naši pokožku správnou volbou. Některé chemické látky v ní obsažené mohou u citlivějších osob vyvolat alergie nebo ekzémy. Vhodným řešením je použití přírodní kosmetiky.

Voda tekoucí na tvář ženy

Nevhodně zvolená kosmetika nám může uškodit

V „běžné" kosmetice obvykle nalezneme syntetické látky, které sice výrobcům zaručí nízké pořizovací náklady a zároveň to, že bude jejich kosmetika na pohled zákazníkovi lahodit (ať už vzhledem, barvou, vůní, apod.), ovšem tyto látky nemusí být vždy pro naší pokožku (a v některých případech i pro naše zdraví) nejvhodnější volbou.

Nyní se zaměříme na kosmetické přípravky, které denně používáme - tedy šampóny, kondicionéry a nebo sprchové gely. Ty obvykle obsahují látky, jako je například Sodium Laury Sulphate (SLS), Sodium Laureth Sulphate (SLES), Magnesium Laureth Sulphate, Ammonium Lauryl Sulphate, apod.

Kosmetika, která může uškodit - 1.díl

Kosmetika, která může uškodit - 2.díl

Kosmetika, která může uškodit - 3.díl

Tyto látky jsou obvykle viníky suché nebo podrážděné pokožky, mohou zapříčinit také ztrátu její pružnosti, poškození obranyschopnosti nebo vyšší pronikavost a přecitlivělost na chlorovanou vodu. Obvykle také obsahují velké množství soli (tou se obvykle zahušťují), které pokožku uvádí do nepřirozeného stavu. Následkem dlouhodobého působení těchto látek pokožka ztrácí svou schopnost bránit se vniku škodlivých látek a cizorodých organismů, které mohou zapříčinit například vznik plísní, lupů, apod.

Vhodný řešením je přírodní kosmetika

S výše uvedenými syntetickými látkami se u přírodní kosmetiky nesetkáme. Ta obsahuje cukerné tenzidy (například Coco Glucoside, Decyl Glykoside, Sodium Lauryl, apod.) nebo betainové tenzidy (Cocamidopropyl Betaine, Lauramidophyl Betaine, apod.), které mají hydratační vlastnosti a jsou k pokožce mnohem šetrnější. Navíc se přírodní kosmetické přípravky nezahušťují pomocí soli, zahušťují se přírodním polysacharidem zvaným xanthanová guma.

Přírodní masky, které dokonale vypnou pleť

Kosmetika a drogerie podle zákonů ekologie

Stromy, které prospívají naší pleti

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies