Nejkrásnější zámecké zahrady na Moravě

Minule jsme vás seznámili s nejkrásnějšími zámeckými zahradami v Čechách, dnes potěšíme obyvatele Moravy. Patrně nejznámější je Lednicko-Valtický areál, máme pro vás ale i další skvosty!
Zámek se zahradou v Lednici

Jaroměřice nad Rokytnou - nejnavštěvovanější na Moravě

Pohádkovou zahradu ve francouzsko-anglickém stylu najdete také u zámku Jaroměřice nad Rokytnou na Vysočině. Patří k nejnavštěvova- nějším zámeckým zahradám na Moravě. Říčka Rokytná, která zámek obklopuje, rozděluje zahradu na anglickou a francouzskou část. Za prohlídku stojí rozhodně obě.

Milotice - zámek s rozsáhlou zámeckou zahradou

Zahrada barokního zámku Milotice (okres Hodonín) je propojena pomocí teras. Kromě hřebčínů vaše ratolesti jistě potěší i několik letohrádků, umělá zřícenina hradu, voliéra a spousta fontán. V zahradě o ploše 4,5 ha roste na 56 druhů listnatých stromů.

Lednicko-Valtický areál chrání UNESCO

Chcete-li projít celý Lednicko-Valtický areál, udělejte si čas na celý den. Areál je součástí světového a kulturního dědictví UNESCO. Zámek Lednice i nedaleký zámek Valtice jsou doslova obklopeny rozlehlými zahradami v různých geometrických tvarech. Romantická krajina pomalu přechází v pole, lány a lesy, vše je ale dokonale upravené. Při procházce budete míjet rybníky, minarety a další pozoruhodné stavby. Lednicko-Valtický areál, to je výlet pro celou rodinu. Najdete jej na jižní Moravě.

U zámku Buchlovice najdete neuvěřitelné stromy

Zámek Buchlovice na Uhersko-Hradišťsku je spolu se svou barokní zahradou a rozsáhlým anglickým parkem naprosto jedinečný. Nikde jinde nebudete moci pozorovat stromy, jejichž větve padají k zemi, kde zakoření a znovu z nich rostou další stromy.. Úchvatná podívaná bude vyžadovat kvalitní fotoaparát! Menší návštěvníci ocení malou zoologickou zahradu s domácími i exotickými zvířaty.

Další tipy na výlet (nejen) na Moravě

Nejkrásnější místa u nás – 1. díl
Nejkrásnější místa u nás – 2. díl
Turistika – oblíbená turistická místa u nás – 3. díl
Lázeňské městečko Teplice nad Bečvou
Lázně Luhačovice – jedny z nejkrásnějších lázní u nás
Vinné stezky jižní Moravy
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies