Nejkrásnější místa u nás – 1. díl

Toulky českou krajinou má rád snad každý z nás. Jaká jsou ta nejzajímavější a nejkrásnější místa u nás, se dozvíte v následujícím článku. Nechte se inspirovat tipy na skvělé výlety, na které budete dlouho vzpomínat.
Pohled na krajinu s malou vesničkou

Česko – nejkrásnější tuzemské výlety

Česká republika je zemí bohaté kulturní historie a také nádherných, panenských míst, která okouzlí i toho nejnáročnějšího cestovatele. Pojďme se společně podívat na některá z nich, která byste si rozhodně neměli nechat ujít…

Výlety pro milovníky historie – hrady a zámky

Křivoklát

– nádherný hrad z 13. století vystavěný v gotickém stylu nabízí návštěvníkům spoustu kulturních zážitků, mezi ty nejkrásnější patří deskové malby, které uchvátí každého milovníka umění. Cestou se můžete zastavit také v malebném městečku Křivoklát.

Blatná

– městečko Blatná patří mezi velmi vyhledávané tipy na výlety. Najdete zde nádhernou přírodu a také historický hrad. Tento výlet je určen pro náročného turistu, který dává přednost dlouhým tůrám a soukromí bez množství turistů. Nachází se zde také velké množství rybníků, kde žijí ohrožené živočišné druhy.

Lednice

– dominantou městečka je raně gotický kostel sv. Vavřince, který rozhodně stojí za zhlédnutí. Taktéž proslavený zámek Lednice, který je obklopen nedotčenými rybníky a přírodou. Náročný turista si může užít cca šestihodinový výlet (18 km), jehož trasa vede od Lednic přes rybníky Adamec a Výskok, Vlkovický a Zvíkovský rybník, a přes osadu Zalinu dojdete zpět do Lednic.

Český Krumlov

– Český Krumlov v jihočeském kraji se řadí mezi památky UNESCO a patří rovněž mezi hojně vyhledávaná místa. Hrad z třináctého století je zdejší dominantou. Přímo ve městě můžete obdivovat množství památkově chráněných domů.

Dovolená léto 2008 - další zajímavé články:

Nejkrásnější přímořská letoviska - 2. díl

Letecká doprava - práva zákazníka

Cestovní pas a vaše dovolená

Užijte si dovolenou na horách

Poprvé v zahraničí

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies