Nejkurióznější hotely světa

V dnešní době není problém navštít prakticky jakékoliv místo na zemi. Cestovatelský zážitek lze znásobit i nevšedním a unikátním ubytováním. Které hotely stojí za bližší poznání?
Pláž v Dubai

Chile, hotel Larrache

Najdete ho na severu země, mezi Tichým oceánem a hřebenem Kordiler. Tady se rozkládá poušť Atacama obydlená lamami a posetá vulkány s horkými gejzíry a "měsíčními" krátery. Tady, v oáze ve výšce 3 100 m nad mořem, najdete hotel, který tvoří zhruba 20 renovovaných bývalých usedlostí. Najdete tu veškerý dostupný luxus - jaccuzi, bazén s termální vodou, terasy, možnosti masáží a výletů do okolí.

El Marques de Riscal, Španělsko

V pitoreskní baskické vesničce se vedle tradiční kostelní věže skví podivný geometrický objekt odrážející sluneční paprsky. Pod touto nevšední budovou, složenou z plátů zvlněného titanu, kde nechybí ani stříbro a zlato, je podepsán Frank Gehry, slavný kanadský architekt, z jehož dílny pochází i muzeum v Bilbau. Veškerý komfort včetně bazénu, fitness nebo knihovny si můžete dopřát za 250 euro za noc v dvoulůžkovém pokoji.

Icehotel, Québec, Kanada

Své brány otevřel v roce 2001. Jak už název napovídá, vše v něm je z ledu, včetně nábytku. Proto s návštěvou v létě nepočítejte - na jaře vše roztaje a hotel se buduje znovu až na podzim. Každý rok se tak staví znovu a k jeho vzniku je potřeba 15 000 tun sněhu. Usínat pod teplou pokrývkou a pozorovat přitom záblesky krbu mihotající se na bělostných stěnách je jedinečný zážitek. Pro zvědavce hotel připravil prohlídky v ceně 9,5 euro, odvážnější mohou přespat za 128 euro.

Puerta America, Madrid, Španělsko

Jestli vás baví moderní architektura, jste na správné adrese. Na koncepci tohoto hotelu se podílelo 19 nejlepších současných architektů 13 národností. Každý z nich vtiskl 11 podlažím hotelu svou nezaměnitelnou tvář. Můžete ji poznat i vy za 200 euro za noc.

Mhamidu, Tazzarine a Ouarzazate, Maroko

Autentickou atmosféru si můžete vychutnat v pouštních nomádských stanech, rozprostřených v oázách na třech různých místech marocké pouště. Za cenu 69 až 107 euro na osobu a noc nabízejí pohodlí s koberci, křesly, truhlami na prádlo a pohodlnými postelemi. Ve stanech jsou i sprchy a WC, restaurace nabízí tradiční berberskou kuchyni. K atmosféře přispívá i osvětlení lampami a svíčkami.

Burj Al Arab, Dubaj, Spojené arabské emiráty

Proslulý a luxusní hotel ve tvaru lodní plachty je přístupný nejen pozemní cestou - ve 28. poschodí najdeme i přistávací plochu pro vrtulníky. Jeho 321 metrů umožňuje překrásný výhled na moře a Spojené arabské emiráty. Z restaurací hotelu stojí za zmínku Al Mahara, nabízející potápění ve vodách Golfského zálivu. Za luxus se platí - v tomto případě 1 124 US dolarů za pokoj a noc.

Salto Chico, Patagonie, Chile

Tady, v srdci národního parku Torres del Paine, mezi třítisícovými vrcholy, najdeme hotel Salto Chico. Z jeho oken lze obdivovat namodralé ledovce a v okolí zahlédnout kormorány nebo pumy. Hotel je koncipován jako expediční centrum, kde si můžete vybrat až z 23 výprav a podniknout je se zkušenými průvodci na koni, na lodi nebo pěšky. Týdenní pobyt pořídíte za 2 936 US dolarů.

Venetian, Macao

Tento hotel má několik nej: největší asijský hotel, druhý největší hotel světa a třetí největší budova na světě. Kromě toho je i největším světovým kasinem. Komplex s 980 000 m2 pojme až 15 000 návštěvníků, nabízí 850 herních stolů, 4 100 herních automatů, 3 000 pokojů s příslušenstvím o výměře více než 70 m2, 350 obchodů, stadion s 15 000 místy a dvacet restaurací.

Museumotel L'Utopie, Râon-l'Etape, Lotrinsko, Francie

Hotel, který jako by vypadl ze science - fiction: tvoří ho jednotlivé bungalovy ve tvaru ohromné bubliny. Každá z nich nabízí design interiéru v odlišném stylu.

Niassam, Senegal

Vrátit se do dětských let můžete v Senegalu, v údolí Niassam, kde vám nabídnou ubytování v korunách mohutných baobabů. Z jejich větví vykukují prostorné chýše umístěné na pilotech. Za 131 euro za noc a plnou penzi se můžete budit s ptačím zpěvem a kochat se překrásným výhledem na africkou přírodu.

Další zajímavé články z rubriky Zajímavosti ze světa

Nejkurióznější muzea světa

Jak bydlet zdravě?

Gerontooblek aneb Na pár minut starcem...

Nehty - co jste o nich nevěděli?

Káva a její historie

Lidské mutace - mohou za to geny?

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies