Nosím brýle, jak se nalíčit?

V dnešním článku se zaměříme na líčení pro ženy, které nosí dioptrické brýle. Víte, které části obličeje zvýraznit vhodným líčením a na jaké části obličeje raději příliš nepoukazovat? Poradíme vám!

Černé dioptrické brýle

Vybíráme brýle - jak na to?

Brýle jsou v součastné době nejen prostředkem pro korekci zrakových vad, ale také žádaným módním doplňkem. Vybrat si můžeme z velkého množství různých tvarů i barev obrouček. Víte, které brýle budou nejvíce slušet právě vám? Při výběru správného tvaru brýlí bychom měli brát v potaz hned několik faktorů: celkový tvar obličeje, výšku lícních kostí, plnost tváří, tvar a umístění obočí (nesmí se objevit za skly), tvar nosu (měli bychom respektovat jeho šířku, brýle musí perfektně sedět), barvu pleti, barvu vlasů, účes a také počet dioptrií.

Více o výběru správných brýlí se dočtete v následujícím článku: Aby nám brýle slušely ...

Jak se správně nalíčit?

Vzhledem k tomu, že brýle jsou samy o sobě výrazným doplňkem, není potřeba to s líčením nijak přehánět. Výraznější by měly být akorát oči, které lze výběrem vhodné řasenky a očních stínů opticky zvětšit.

Make-up

Barevně sjednocená pleť je základem každého líčení. Dobře udělaný make-up zakryje nedostatky, rozjasní pleť a vytvoří dokonalý podklad pro další líčení. Abychom dodali pleti ten správný šmrnc, budeme potřebovat korektor, make-up, fixační pudr a tvářenku. Více o tom, jaké přípravky jsou vhodné pro náš typ pleti a jak make-up správně nanášet, se dozvíte v následujících článcích:

Dokonalý make-up krok za krokem

Make-up právě pro vás

Oční stíny

Je dobré vědět, že brýle na dálku oči opticky zvětšují, proto jsou vhodnější stíny matné a jemných, perleťových barev. Roztíráme je vždy směrem od řas ven, perleťový odstín naneseme i pod obočí. Brýle na blízko oči opticky zmenšují, snesou proto barevnější líčení (výraznější a tmavší tóny). Hlubšího pohledu docílíme pomocí nanesení tlumenějších tmavších barev očních stínů (hnědé, švestkové, šedobéžové, apod.).

Řasy

Ženy s brýlemi se nemusí bát zvolit výraznější líčení řas. Důležité je, aby řasy po nanesení řasenky byly rozčesané a působily objemným dojmem. Vhodná je taková řasenka, která po nanesení neslepuje řasy, nedrolí se a ani nedělá čmouhy. Nevhodné jsou řasenky s prodlužovacím efektem - prodloužené řasy by mohly vadit sklíčkům brýlí.

Obočí

Obočí by vždy mělo být viditelné, neměly by jej skrývat obroučky brýlí. Není vhodné si tvar obočí příliš zužovat, ani příliš husté obočí není ideální. Zlatá střední cesta bude tou nejvhodnější volbou. Pokud budeme chtít obočí zvýraznit, využijeme k tomu speciální pudrové stíny na obočí.

Rty

Rty lze zvýraznit rtěnkou a nebo jim dodat přirozený vzhled pomocí lesku na rty. Zvolíme-li rtěnku, její barva by měla ladit s obroučkami brýlí. Zaměříme se hlavně na zvýraznění středu horního a dolního rtu.

Sexy líčení pro ženy v každém věku

Kosmetika - umíte se správně odlíčit?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies