Orgasmus a hormonální terapie

Podle průzkumu, který pováděli vědci z Británie, jsou problémy s orgasmem až z 50% důsledkem dědičnosti. Naopak Kate Dunnová tvrdí, že úlohu v orgasmu hrají společenské vlivy. Jak to doopravdy je?
Žena s rukou na tváři a prstenem na prsteníčku

Orgasmus podle vědců

Podle britských vědců podmiňují schopnost ženy dosáhnout orgasmus také genetické dispozice. Při sledování dvojčat dospěli vědci ke konstatování, že problémy s orgasmem jsou z 30 až 50% důsledkem dědičnosti.

Společenské vlivy a orgasmus

Podle Kate Dunnové z univerzity v Keele hrají naopak zanedbatelnou úlohu společenské vlivy, rodina, náboženství a výchova v dětství. Jedná se o první veřejnou studii, která poukazuje na genetický základ ženského orgasmu.

Jaké jsou příčiny problémů

Dosud nebyly příčiny problému s dosažením ženského orgasmu spolehlivě objasněny, a to i přes značný zájem vědeckého zkoumání. Výzkum Dunové a kolegů shromáždil odpovědi 3000 jednovaječných a dvojvaječných dvojčat ženského pohlaví od devatenácti do osmdesáti tří let. Údaje jednovaječných dvojčat se více shodovaly než u dvojvaječných. Tyto informace nyní vedou vědce k hypotéze o genetické podmíněnosti ženského orgasmu. Odpověď je pravděpodobně ve sdílení stejné DNA u dvojčat.


Dle připomínky vědců se rozdíly v ženské sexualitě dosud připisovaly náboženským, kulturním a psychologickým faktorům. Poznatek o úloze genů v ženské sexualitě by mohl vést k vývoji nového druhu hormonální terapie. První úlohou je nyní určení konkrétních genů, které se k ženskému orgasmu vztahují.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies