Ověřte si docházku svého dítěte online

Nejste si jisti, zda váš potomek navštěvuje školu pravidelně? Zjistěte to online! Elektronická třídní kniha vám to prozradí hned.

Děti sedící v lavicích

Zřídí i škola vašich dětí elektronickou třídní knihu?

Počítače se dnes využívají k různým praktikám ve všech možných odvětvích. Usnadňují a zrychlují práci a přístup k informacím je okamžitý. Proč toho tedy nevyužít pro přímou kontrolu svých dětí? Nejedná se o kontrolu dítěte jako takovou, nýbrž o kontrolu jeho docházky, chování ve škole nebo jeho výsledků. Omezuje se tedy pouze na školní aktivity, které je někdy obtížné sledovat všechny. Děti nevědomě nebo také účelně neříkají důležité informace, které mohou v důsledku pozdního nebo žádného řešení přejít v nenapravitelnou chybu. Pokud vás elektronická třídní kniha zaujala, optejte se kantorů ve škole svých dětí, zda také nemají v plánu zřídit obdobnou online praktiku.

Elektronická třídní kniha je přínosem nejen pro rodiče, ale i kantory

Do elektronické třídní knihy mají přístup pouze kantoři školy a rodiče či jiní zákonní zástupci, a to za řádné předchozí registrace. Její funkce jsou totožné s klasickou třídní knihou, kam se zapisuje docházka a důvod nepřítomnosti žáků. Je navíc rozšířena o další funkce. Ty jsou přínosem nejen pro rodiče žáků, ale i pro samotné učitele, kteří si ji pochvalují. V tomto případě jde především o zápis docházky, která je v době sloučení žáků z více tříd na určitou hodinu vyučování problematická a v tradičních postupech vyžaduje třídní knihu všech zúčastněných. Pokud se jedná o elektronickou podobu, zápis se vytvoří během chvilky.

Co vše se můžete z elektronické třídní knihy dozvědět?

Kromě docházky si každý rodič žáka může ověřit i hodnocení z konkrétních vyučovacích předmětů. Známky mohou být rozlišeny i podle událostí, ale tato funkce záleží na systému elektronické knihy. Většinou lze známka rozkliknout nebo na ní stačí najet myší a v tabulce se objeví událost (např. čtvrtletní písemná práce, desetiminutovka, diktát apod.). V mnoha případech si lze přehledy dítěte i vytisknout.

Škola v přírodě - škola hrou

Vysoká škola nebo vyšší odborná?

Děti versus jesličky, školka a škola

Škola na dluh?

Waldorfská škola - učení bez stresu

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies