Škola na dluh?

Vyplatí se investovat do vzdělání? Odpověď zní jednoznačně – ano. Střední školy chrlí řady maturantů a v jejich záplavě je mnohdy pro starší zaměstnance těžké udržet si místo. Pak nezbývá nic jiného, než si vzdělání doplnit, vyplatí se proto investovat.
Místnost plná lavic pro studenty

Vzdělání je základ

Vzdělání je v životě jednou z nejdůležitějších věcí. Právě od úrovně vzdělání se odvíjí i možnost uplatnit se na lépe placeném pracovním místě. K vyšším postům dnes již často nestačí "jen" maturita, pokud člověk pomýšlí na zářivou kariéru, musí si vzdělání doplnit.

Maturita a co dál?

Jednodušší to mají mladší studenti. Čerství maturanti plynule přejdou na vysokou školu a ve studiu pokračují. Náklady na denní studium se však mohou vyšplhat velmi vysoko. Studentský život něco stojí, proto si většina vysokoškoláků hledá brigády. Z brigád se dá vyžít, podle formy studia a časových možností - záleží jen na daném studentovi, kolik si dokáže vydělat.

Formy studia pro všechny

Vzdělávat se dnes můžeme v několika formách. Kromě denního studia se nabízí i různá studia dálková nebo kombinovaná. V oblibě jsou i jednorázové vzdělávací kurzy. V ideálním případě vzdělání hradí někdo jiný (zaměstnavatel, rodiče). Nenabízí–li se tato možnost, musíme si to zaplatit sami.

Vynaložené peníze se vrátí...

Vyplatí se půjčka? Do vzdělání se vyplatí investovat, je si však třeba pohlídat, aby vynaložené peníze měli nějaký smysl. Pokud se vám díky zvýšené kvalifikaci podaří sehnat lepší místo, můžete počítat s tím, že se vám peníze vrátí zpět v podobě vyšších výplat, proto je dobré pouvažovat i o studovaném oboru.

Práce, vzdělávací kurzy, vysoké školy

Pro pracující, kteří jsou zaměstnavatelem nuceni zvýšit si kvalifikaci, se nabízí několik možností. Buď jim kurz zaplatí zaměstnavatel nebo začnou navštěvovat vysokou školu na vlastní náklady. To může být náročné časově a taky finančně, výsledek však nemusí být zaručen, protože zvládnutí celého studia ke zdárnému konci se nemusí vždy podařit.

 

Vyšší šanci na úspěšné získání vysněného titulu mají studenti soukromých škol. Je to jednoduché, školy na žácích slušně vydělávají, proto jim umožňují i určité výhody k usnadnění studia.

Další tipy na úspěšnou kariéru

Jak udělat dojem na šéfa

Práce – snižte pracovní zátěž

Nové zaměstnání? Nechybujte! Zabodujte!

Jak být dobrým managerem

Jak vycházet s kolektivem

Síla řeči – umění Cicero

Asertivita 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies