Panna Cotta s čerstvými jahodami

Vyzkoušejte lahodný recept, který je inspirován slunečnou Itálií. Tato lahůdka není náročná a obsahuje šťavnaté jahody. Postupujte krok za krokem a odměnou vám bude vanilkový a lahodný smetanový krém obložený jahodami.
Jahody s krémem v míse

Panna Cotta s čerstvými jahodami

Co potřebujeme

Na 4 porce krému: 6 listů želatiny, vanilkový lusk, 500 g smetany, 100 g cukru, 4 formičky (asi po 140 ml), 500 g větších jahod, 4 polévkové lžíce marsaly, čerstvá máta k ozdobení

Panna Cotta – 1. krok

Na 4 porce krému nechte ve studené vodě změknout 6 listů želatiny. Podélně rozkrojte vanilkový lusk, dřeň vydlabejte nožem. Přidejte 500 g smetany a 70 g cukru a všechno přiveďte k varu. Poté směs sundejte z plotny a nechte zchladnout. Želatinu rozmačkejte a rozpusťte ve smetaně s cukrem.

Panna Cotta – 2. krok

Vyjměte vanilkový lusk. Hmotu nalijte do 4 formiček (asi po 140 ml), postavte do chladu ztuhnout (během čekání si můžete přečíst Abecedu jídla pro zdraví...), nejlépe přes noc. Hodinu před servírováním nakrájejte na čtvrtky 500 g větších jahod a naložte je do 4 polévkových lžic marsaly a 30 g cukru. Krém uvolněte od krajů formiček pomocí dlouhého nože.

Panna Cotta – 3. krok

V širokém hrnci přiveďte k varu menší množství vody a poté ji vypněte. Formičku jednu za druhou opatrně na pár sekund ponořte až po okraj do horké vody, abyste mohli krém z formiček bez problémů vyklopit. Formička s náplní ale nesmí zůstat ve vodě příliš dlouho, aby se krém neroztekl.

Panna Cotta – 4. krok

Smetanový krém opatrně vyklopte na dezertní talířky. Pokud některý z nich nepůjde vyklopit, opatrně si pomozte příborovým nožem s oblou špičkou. Jahodami marinovanými v marsele ozdobte talířek okolo krému a pokapte je marinádou. Podle chuti můžete pokrm dozdobit čerstvou mátou (okořeňte si život...).
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies