Porod do vody zmírňuje bolest

Porod do vody je jedním z nejpřirozenějších způsobů porodů dítěte. Voda stimuluje prostředí, ve kterém se dítě nacházelo, než přišlo na svět, zmírňuje bolestivost a snižuje výskyt porodních poranění ženy. Zájem o tento způsob porodu neustále vzrůstá.
Muž objímající těhotné břicho své ženy

Výhody porodu do vody

Porod do vody je alternativním způsobem, jak přivést dítě na svět. Je pro matky mnohem pohodlnější, méně bolestivý a přirozený. Méně traumatizující je i pro dítě, neboť se ocitá v prostředí podobném plodové vodě.

Jak porod do vody probíhá?

Žena se na porod do vody připravuje už během těhotenství, nejlépe na předporodních kurzech. Rodí se do pohodlně tvarované vany za přítomnosti lékaře a porodních asistentek. Novorozenci zůstávají nějakou dobu mamince na bříšku, teprve poté je pupeční šňůra odstřižena.

Kde je umožněn porod do vodě?

Porodit dítě do vody u nás zatím umožňuje jen nemocnice ve Vyškově a Krnově. Za poslední rok se ve Sdruženém zdravotnickém zařízení Krnov do vody narodilo 40 miminek. Přijíždějí sem ženy nejen z krnovského kraje, ale i z jiných regionů. Všechny porody dosud probíhaly hladce, bez komplikací.

Články, které vás mohou zajímat

Jak překonat strach z bolesti při porodu?
Porod - sama nebo s partnerem?
Služby porodnic - pár informací
Bolest při porodu a její utišení
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.5 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 2

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies