Posilovací stroje - vybíráme s vámi

Posilovací stroje na zlepšení kondice nejen ve fitness centrech. Výběr posilovacího stroje. Rozdíl mezi rotopedem a ergometrem. Dáte přednost eliptickému nebo veslařskému trenažeru?
Stroje na posilování v místnosti

Umístění posilovacího stroje

Posilovací stroj si můžete pořídit také jako domácí prostředek k dosažení ideální postavy, zlepšení kondice v pohodlí domova. Umístění posilovacího stroje je nejdůležitější věcí. Nechcete přece, aby se z drahého přístroje stal pouze věšák na prádlo a velký lapač prachu. Také se vyvarujte míst jako je sklep, půdní prostory, kam zavítáte jen málokdy. Lepší je mít posilovací stroj stále na očích.
Posilovací stroj umístěte k televizi, domácímu kinu, jednoduše tam, kde se nebudete zabývat pouze činností jako takovou, ale zároveň se pobavíte. Zvláště pokud vám sport nic neříká.

Jak vybírat posilovací stroj

Existuje široká škála posilovacích strojů. Vybírejte stroj, který bude umět sledovat váš tep a sám tomu přizpůsobí své nastavení, cvičení tak bude dostatečně intenzivní. Nakupujte u seriózních a ověřených výrobců a stroj si v prodejně bez obav vyzkoušejte.

Co všechno vám vhodně zvolená aerobní činnost přinese?

Vybíráme posilovací stroj

Vhodně vybraný posilovací stroj zajistí účinné posílení vybraných tělesných partií a zformování partií problematických. U obéznějších je zpočátku nejlepší rotoped - kondiční stroj určený zejména pro snížení váhy.

Rotopedy

Chcete snížit vysokou váhu a dopřát si pravidelně dávkovaný vytrvalostní trénink? Potom volte rotoped. Trénink na tomto posilovacím stroji má příznivý vliv na puls v klidovém i zátěžovém stavu a upraví i krevní tlak. Tréninkém zvýšíte vitální kapacitu plic a spálíte tuky. Nevýhodou je, že oproti podobnému přístroji (ergometr) ukazují rotopedy pouze stupeň zátěže.

Ergometry

Podobným přístrojem rotopedu je méně známý ergometr. Rozdílem je automatické dávkování zátěže na základě srdeční činnosti a výjimkou není i terapeutické využití dle normy DIN EN 957-1/5. Podle této normy musí ergometry udávat výkon trénujícího ve Wattech.

Eliptický trenažer (crossový trenažer, eliptical)

Posilovací stroj patřící mezi nejlepší spalovače s minimální zátěží kloubů. Procvičuje všechny svalové skupiny, trénuje zároveň horní i dolní polovinu těla. Posílíte boky, nohy, hýždě, ale také prsa, záda, paže. Cvičením na eliptickém trenažeru podpoříte látkovou výměnu a spálíte spoustu kalorií.

Běžecké trenažery

Běžecký trenažer neboli běžecký pás umožňuje jak běh, tak chůzi. Je vhodný jak pro starší osoby, tak pro osoby s mírnou nadváhou. Pravidelným cvičením na běžeckém trenažeru podpoříte funkčnost oběhového systému.

Cyklotrenažery

Málokdo ví, co si pod pojmem cyklotrenažer představit, přesto se s ním setkáváte často. Klasické stacionární kolo, které je součástí většiny posiloven. Přístroj dodává tělu intenzivní zatížení a rozvíjí dýchací a oběhový systém. Je potřeba delšího tréninku.

Steppery

Stepper bývá součástí fitness center, ale můžete jej mít i doma. A oč jde? Simulování chůze do schodů pro posílení stehenního a hýžďového svalstva. Pohyb je plynulý a nárazové zatížení na klouby je minimální.

Veslovací stroje

Jeden z nejintenzivnějších strojů pro posílení celého těla a vytrvalostní trénink. Veslování zvyšuje okysličování organismu, výkonnost oběhového systému a podporuje metabolismus. Přirozený a přitom účinný pohyb s pozitivním efektem na celkovou sílu.

Po Vánocích se vám může hodit některá z našich diet, třeba právě ta zimní >>

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies