Rajčatová kosmetika

Ještě teď po sobě někteří nespokojení lidé rajčata házejí a moc dobře dělají. Velice prospívají své pokožce. Poprvé snad rajčetem dostal šašek francouzského krále Ludvíka IV, ten se do rajčete hned pustil a asi mu zachutnalo. Dvořené se po jeho vzoru do rajčat také pustili.

Rajče se stonkem

Lapač volných radikálů

Zelenina původně aztécká, plná vitaminů, vlákniny, draslíku, železa a zinku. Největší význam má však obsažený antioxidant lykopen. Tato látka je několikanásobně účinnější než vitamin E a dvakrát účinnější než betakarotén. Lykopen podporuje funkci všech orgánů včetně pokožky, protože podporuje regeneraci buněk.

Pozor alergici!!!

Nepoužívejte rajčata k ošetřování pleti, pokud už jejich konzumace u vás vyvolává ekzém, kopřivku, afty, popraskané koutky či dokonce migrénu. Ani vaší pleti by to neprospělo. Rajčata se bohužel i přes své léčivé účinky řadí mezi silné alergeny.

Potřebujete trochu stáhnout nebo rozzářit?

Ke stažení póru vymačkejte šťávu ze dvou rajčat a pomocí vatového tamponu nebo štětečku roztírejte šťávu po obličeji i krku. Po deseti minutách se opláchněte vlažnou vodou. Aby vaše pleť zářila, zahustěte oloupané rozmačkané rajče jednou lžící ovesných vloček. Směs naneste na obličej a nechte působit čtvrthodiny.

Čištění pórů

Zbavte se s pomocí rajčat pupínků a černých teček. Možná pomohou i odulých jizviček. Vidličkou rozmačkejte oloupané rajče, přidejte dvě lžičky bílého jogurtu. Třeba pro vás bude vhodnější čistící maska z jedné lžičky rajčatové šťávy, tří lžiček kukuřičné mouky, jedné lžičky tvarohu a trochy vody. Masky naneste na obličej, vyjma plochy kolem očí a rtů. S maskou relaxujte dvacet minut.

Stop akné

S akné zatočí ušlehaný bílek s dvěma lžičkami rajčatové šťávy. K zažehnání akné používejte masku jedenkrát za týden a nechte působit deset minut. Akné brzdí také oplachování tváře čerstvou rajčatovou šťávou každý den. Po odstranění masky ošetřete obličej zvláčňujícím krémem.

Žilky pryč!

Žilky odstraní pro některé možná nepříjemná kůra. Jednou týdně si potřete pleť směsí rajčatové šťávy a citronové šťávy. Další týden rozmačkejte dvě uvařené, nesolené brambory, přidejte šťávu z jednoho rajčete, poloviny limetky, pomeranče a salátové okurky. Obě masky nechejte působit čtvrt hodiny.

Člověk by ani neřekl, kolik toho tato červená plodová zelenina skrývá.

Rajčata a antioxidanty

Rajčatová dieta

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies