Ranní rozcvička nastartuje váš metabolismus

Pro optimální rozjezd do nového dne, zařaďte do vašeho harmonogramu ranní rozcvičku. Budete sice muset obětovat několik desítek minut z vašeho spánku, avšak získaná energie, lepší kondice a dobrá nálada vám vše vynahradí.

Žena v bílém tričku cvičící kliky

Fitness cvičení po ránu vám pomůže zlepšit postavu

Doba pro vaše ideální cvičení je závislá na cíli, kterého chcete dosáhnout. Hodláte-li si zlepšit vaší kondici a spalovat tuky, pak je tou pravou denní dobou pro váš trénink právě časné ráno. Ještě před snídaní naše tělo tuky nejlépe spaluje - námahou zatížíme organismus a ten dostane větší chuť k jídlu již brzy ráno.

Jíst máme co nejdříve od probuzení! Ideální je snídaně bohatá na cereálie, mléčné výrobky, dostatek tekutin a ovoce.. Poté následuje dobrý oběd, ke konci dne je důležité porce jídla pomalu snižovat.

Krásu nového dne začněte protažením

Než začnete s fyzickou zátěží v podobě vámi zvoleného tréninku, pořádně se protáhněte a zhluboka se rozdýchejte. Tělo je po spánku strnulé a svaly nejsou dostatečně připraveny. Proto je nutné je zahřát a protáhnout.

Pro začátek si dejte několik dřepů a kliků, poté by mělo následovat protahování celého těla v uvolněné a klidové poloze při hlubokém dýchání. Nesmíme překonávat bolest, jen cítit mírný tah. Po takovém rozcvičení můžete bez problému zahájit hlavní trénink.

Místo diety pravidelný trénink

Po správné přípravě na cvičení, je nejvhodnější aktivitou ke zhození přebytečných kil aerobní trénink. Lehce dostupným je běh, jízda na kole, plavání, bruslení, atd...

Přínos aerobních aktivit:

  • Snižuje se tělesná hmotnost, především tuk.
  • Snižuje se tlak krve.
  • Zpomaluje se klidová a submaximální tepová frekvence.
  • Snižují se rizika onemocnění (cukrovka, kardio,...)
  • Posilují se šlachy a vazivo.
  • Klesá hladina cholesterolu v krvi.
  • Zvětšují se svalové buňky.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies