Šéfová versus šéf - jak s nimi vycházet?

Názory na to, zda je lepší jako šéf muž nebo žena se různí. Faktem ale zůstává, že obě pohlaví vyžadují individuální přístup!

Muž křičící do telefonu

Když Vám šéfuje muž

Když ženě šéfuje muž, vnáší to do pracovního vztahu vždy trochu napětí. Mnohé ženy se začnou chovat vyzývavěji, zapomínají na nutnost držet se zpátky. Pokud navíc i sám šéf občas zalaškuje, snadno zklouznete ke kamarádíčkování, které se Vám ale časem může vymstít. Ryze ženských projevů se proto na pracovišti vyhýbejte. Buďte decentní a projevujte respekt, i když si o šéfovi třeba zrovna nemyslíte nic hezkého. Pokud se stane, že Vám šéf křivdí, nepředkládejte hned dotčeně argumenty, kroťte své projevy. Ranit chlapské ego, zvláště jedná-li se o ego šéfa, se nevyplácí! I šéf je jen člověk a vzhledem ke zvýšené zodpovědnosti může občas vypěnit. Zaměstnanec, který nemá potřebu se ihned hádat, ale naopak řeší problémy věcně a v klidu, bude vždy nadřízeným považován za cenného! U mužů šéfů se také vyplatí podávat stručná a jasná fakta a dotazovat se také spíše stroze - zapomeňte na dlouhá souvětí! Na povídání máte kamarádky!

OriginalČím štvete svého šéfa

Jak být dobrým šéfem

Nenechte se vyšachovat!

Jak být šťastná/ý ze své práce

Když Vám šéfuje žena

Zatímco nadřízenému lze občas zahrát na jeho ješitnost, u nadřízené se raději o nic takového nepokoušejte – je to žena jako Vy, takže snadno Vaši taktiku prohlédne! Ženy šéfky většinou tolik nedráždí, pokud je někdo lepší než ona a nepotřebují neustále slyšet ódy na svou krásu či pracovní výkonnost. Takže pokud chválit, pak opatrně a zlehka.

Dobré je také zjistit její žebříček hodnot a podle toho se také chovat. Mluví ráda šéfová o svém soukromí Projevte zájem. Nebo naopak striktně odděluje soukromí od práce Pak se taktéž soustřeďte především na práci a svými příhodami z rodinného života ji vůbec nezatěžujte. Buďte také připravena na případné výkyvy nálad – ty Vaše ale samozřejmě tolerovány nebudou. Je-li šéfová o hodně mladší než vy, tlumte svou potřebu ji poučovat nebo si vydobývat úctu ke stáří!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies