Step aneb dupněte si

Když se řekne step, představíme si swing, dobu třicátých let a poskakující galantní pány ve fraku. Dnešní step ovšem můžete tančit i v džínách a teniskách na rytmy disco.
Žena v bílých šatech a korunkou ve vlasech

Step - tanec v krocích

Stepování neboli krokování, to je soustava různých stylů podupávání a skákání, nejlépe ve speciálních botech s kovovou podrážkou – pro zvukové podtržení jednotlivých kroků. Stepovat můžete podle různých krokových variací nebo dle vlastní fantazie.

Historie stepu

Step pochází pravděpodobně z Afriky. Súdánští černoši podupáváním tančili na svých rituálních shromážděních a slavnostech. Poté, co byli afričtí domorodci zavlečeni jako otroci do Ameriky, se step uchytil i u místních a tanec se brzy prosadil i na filmových plátnech Hollywoodu.

Proč stepovat

Step, to je zábava, radost z pohybu, psychický odpočinek i dobré kondiční cvičení. Stepovat se dá nejen na swing, ale i na rock and roll nebo moderní hudbu. Step není náročný ani finančně – tzv. street step můžete stepovat jen v teniskách.

Neomezená pravidla stepu

Step můžete tančit sami, ve dvojicích, malých či velkých skupinách. Stepovat mohou děti i dospělí a omezení se netýká ani výšky nebo šířky postavy. Se stepem můžete začít v jakémkoliv věku.

Se stepováním jde hubnutí samo

Pokud se rozhodnete pravidelně stepovat, což znamená alespoň hodinu denně, zpevníte si stehenní, lýtkové i hýžďové svaly a již nebudete muset držet žádné diety. Navíc si zvýšíte fyzickou kondici.

Step + aerobic = Step aerobic

Pokud toužíte zhubnout a posílit nejrizikovější ženské partie – zadeček, stehna a boky, můžete se přihlásit na step aerobic. Jedná se o formu vytrvalostně silového aerobiku založeného zejména na vystupování na cca 20 cm vysoký na stupínek. K posílení horní poloviny těla se využívá různých činek, tyčí apod. Step aerobic zvyšuje efekt posilování až o 30% oproti klasickému aerobicu.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies