Studená polévka Tarator

Bulharská studená polévka tarator není náročná na přípravu a obsahuje mnoho vitamínů. Není divu, že je v Bulharsku tolik oblíbená. V horkých letních dnech nejen zasytí, ale hlavně příjemně osvěží.
Polévka v hrnku se lžičkou

Bulharsko a bulharská kuchyně

Bulharská kuchyně je rozmanitá a cenově dostupná. Obsahuje více zeleniny a sýrů než kuchyně česká a v letních dnech hodně používá tzv. mastný jogurt, který je velmi osvěžující a zdraví prospěšný. Polévka Tarator se v Bulharsku (více zde) nepřipravuje vždy jen z kravího, ale často také z ovčího nebo buvolího mléka. My si můžeme zkusit připravit jeho českou obdobu.

Studená polévka Tarator a ingredience

  • 2 salátové okurky
  • 1-2 stroužky česneku
  • 250 g bílého jogurtu nebo smetany
  • sůl, mletý bílý pepř
  • trocha mléka
  • malý svazek kopru
  • 6-8 vlašských ořechů
  • lžíce rostlinného oleje

Studená polévka Tarator a postup

Jogurt naředíme mlékem v poměru cca 1:2, osolíme, opepříme a vmícháme nakrájený kopr (v nouzi poslouží i sušený). Mísu vytřeme rozdrceným česnekem (víte, že česnek pomáhá při hubnutí?), přidáme omytou a nastrouhanou okurku, přilijeme jogurt, kapku oleje, dobře promícháme a dáme vychladit do ledničky. Podáváme s bílým chlebem a každou porci posypeme nasekanými vlašskými ořechy (ořechy pro vaši krásu) a ozdobíme tenkými plátky okurky. Do polévky můžeme přidat i opraženou strouhanku nebo petržel.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies