Tipy, jak zahnat špatnou náladu

Děti jsou kouzelná stvoření, která mají většinou tolik energie a pozitivní nálady, že nezbývá, než závidět. Ale také ony mají občas špatnou náladu, a to rodiče nechtějí vidět. Jak účinně děti zbavit špatné nálady?
Žlutý balón s nakresleným smajlíkem

Špatná nálada u dětí – příčiny a rizikový věk

Špatná nálada u dětí může být způsobena mnoha vnějšími vlivy – většinou pramení ze situací, do kterých se dítě dostává, aniž by chtělo. Jednoduše řečeno, děti nejsou tolik náladové, jako dospělí, což je způsobeno především tím, že nemají tolik povinností jako dospělí. Jejich život by měl být co nejvíce bezstarostný a dospělí by tuto situaci měli zajistit.

 

Typickou situací, která dětem způsobuje špatnou náladu, je nuda. Pokud vaše dítě nemá co na práci, nemůže vybít svou energii a soustředěnost.

Rizikový věk u dětí – puberta

Pokud dítě přichází do puberty, má časté výkyvy nálad, které dospělí snad ani nemohou ovlivnit. Pro dítě v rizikovém věku je dobré, aby se kromě školních povinností soustředilo také na své koníčky. Pokud dítě neprojevuje zájem o žádné aktivity, někde je chyba a je třeba ji ihned řešit.

Děti a hry – jak je zabavit

Děti v útlém věku jsou závislé na svých rodičích a záleží především na povaze dítěte, kterou každý rodič velmi dobře zná. Pokud vaše dítě dává přednost společnosti a kamarádům, přihlaste jej do zájmového kroužku, kde bude své volné chvíle trávit ve společnosti svých přátel.

 

Některé děti jsou samotářské a ty dávají přednost hrám o samotě – někteří rodiče se této situace obávají, není však potřeba. Pokud je dítě schopno hrát si samotné, není důvod k obavám, že by se později stranilo společnosti.

Tipy na domácí hry – jak zahnat nudu

Pokud se dítě nudí, máte mnoho možností, jak tuto situaci vyřešit. Může se to zdát nepravděpodobné, ale dítě snadno zabavíte nejen hrou, ale například i domácí prací.

Pozor na počítač

Když se dítě nudí, někteří rodiče tuto situaci řeší koupí počítače, který však pro dítě může být hrozbou. Raději se dítěti věnujte osobně a přístup k počítači mu dovolte pouze v případě splnění školních úkolů.

 

Další zajímavé články z rubriky rodiče a děti

Strategické hry rozvíjí dětskou kreativitu

Rizika těhotenství v pozdním věku

Cestování s dětmi

Už máte bezpečnostní zásuvky?

Když venku prší - tipy na domácí hry

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies