Když venku prší – tipy na domácí hry

Děti milují, když si mohou hrát venku – na pískovišti, v parku, na prolézačkách. Jak je ale zabavit, když nastanou deštivé dny a děti si musí hrát doma? Máme pro vás pár tipů na domácí hry, u kterých se pobavíte společně.
Holčička opřená hlavou o ruce

Pantomima o bonbóny

Nastříhejte si z papíru kartičky, které popíšete jednoduchými slovy, jako například: vlak, pes, počítač, miminko, pero, atd. Vaše dítě pak bude muset předvést pomocí pantomimy, jaké slovo je na kartičce uvedeno.

Tužka nebo hřeben?

Tuto hru mohou hrát i ty nejmenší děti. Pravidla jsou jednoduchá. Ke hře vám postačí jakýkoli předmět. Například: vezmete do ruky tužku a řeknete – toto není tužka, toto je ….. – pomocí pantomimy vyjádříte, co máte na mysli. Dítě musí uhádnout, co naznačujete. Až uhádne slovíčko (mysleme si například hřeben), předáte mu štafetu a dítě pokračuje slovy: Toto není hřeben, to je …. Opět musíte uhádnout slovíčko a stejný postup se opakuje stále dokola.

Hádej, kdo jsem?

Tato hra je velmi oblíbená. Pokud ji budete hrát s dítětem, musíte si vymyslet něco velmi jednoduchého, co bude spadat do jeho přehledu. Pravidla: Myslíte si, že jste osobnost, zvíře nebo věc. Dítě vám bude pokládat otázky, na které můžete odpovídat pouze ano nebo ne, dokud neuhádne. Jestliže zpočátku nebude vědět, na jaké otázky se ptát, můžete začít tak, že nejdříve budete hádat vy.

Hra slovní fotbal trochu jinak

Každý z nás zná oblíbenou hru na slovní fotbal. Pro malé děti může být dost obtížná, protože ještě nemají dostatečnou slovní zásobu. Pravidla slovního fotbalu pro děti: slovíčka se vymýšlí na poslední písmeno předchozího slova. Aby to nebylo zase tak jednoduché, vymyslete například obor, do kterého bude následující slovo spadat. Například: stanovte si, že slovíčka musí mít něco společného se zvířaty, tedy: Chobot – Tučňák – Koník – Klec – Cikáda…

Rodiče a děti:

Velikonoční výzdobu nechte na dětech

Který sport je vhodný pro vaše dítě?

Zdravý jídelníček v průběhu těhotenství

Předškoláci - co by měli umět?

Vegetariánská strava během těhotenství a kojení

Kojenecké plavání

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies