Tipy pro křehké a lámavé nehty

Křehké a lámavé nehty trápí spoustu žen. Vždyť nehty jsou vizitkou ženy. Naštěstí existují manikérské techniky a pomůcky, které vám ke zdravým a pevným drápkům dopomohou. Poradíme také, jakými složkami potravy nehty vykrmit.
Ruce

P-shine – výživa pro vaše nehty

P-shine je japonská manikúra spočívající v ošetření nehtů speciální pastou obsahující včelí vosk, mateří kašičku a spoustu vitamínů a minerálů, které nehty potřebují. P-shine nehty nejen hloubkově vyživuje, ale také odstraňuje nerovnosti a leští.

 

Po několika aplikacích poznáte rozdíl! Cena se pohybuje okolo 200 Kč. P-shine se doporučuje absolvovat alespoň jednou měsíčně.

Vytvrzující laky a gely

Existuje nespočet vytvrzovacích laků, velmi dobrý ohlas má tzv. zpevňující gel s hedvábím – nanáší se až v sedmi vrstvách.

Zacházíte se svými nehty správně?

Třepení nehtů a vysušování kůže napomáhají i běžné denní činnosti jako je např. mytí nádobí nebo zahradničení. Chraňte proto své ruce rukavicemi. Další, velmi častou příčinou třepení nehtů, je pilování oběma směry.

 

Nehty pilujte vždy jen zleva doprava či naopak! Pokud vám pilování jedním směrem připadá zdlouhavé a náročné, svěřte se do rukou manikérky.

Strava pro zdravé nehty

Zdravé nehty vyžadují dostatek vody, bílkovin, křemíku a zinku. Pozitivně na krásu nehtů působí také esenciální mastné kyseliny a vitamíny skupiny B. Dostatek těchto látek si zajistíte konzumací luštěnin, ořechů, celozrnných potravin, zeleniny a mléčných výrobků.

 

Všeobecně platí, že zdravá strava rovná se zdravé nehty. Pokud konzumujete přespříliš cukru či kofeinu, které vstřebávání vitamínů a minerálů narušují, nemůžete se svým nehtům divit.

 

Pozor! Slabé nehty mohou být také známkou nemocných nebo oslabených jater. Pro jejich povzbuzení vyškrtněte z jídelníčku alkohol, kávu a černý čaj. Dopřejte si dostatek ovoce a zeleniny.

Související články

Bioprodukty a biopotraviny

Zdravá kosmetika versus bio kosmetika

Biosolárium – biosolária a co na to odborníci

Vlasová kosmetika dokáže vlasy i poškodit

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies