Turistika – oblíbená turistická místa u nás 1.díl

Patříte mezi ty, kteří rádi navštěvují krásy, které nám naše země nabízí? Pokud ano, dnešní článek je určen právě pro vás! V dnešním prvním díle našeho seriálu se dozvíte více o oblíbených turistických místech moravskoslezského kraje.
Lidé stojící na kameni

Rozhledny na Moravě - Na Bílé Hoře

V severní části Moravy, ve městě Kopřivnice na Bílé Hoře, dospěla ke konci výstavba víceúčelové věže. Neváhejte proto s návštěvou, kde spatříte po menším výšlapu k vrcholu hory jeden z nejlepších rozhledů do moravskoslezského kraje.

 

Zdejší vršek je tvořen hrubou kamennou skladbou, která zde vznikla dle pověsti z navážených kamenů, pro vybudování kamenné mohyly. Tento záměr měl totiž již na počátku tohoto století pan Dr. Adolf Hrstka.

 

Město Štramberk a jeho významná štramberská trúba

Město Štramberk se může touto velmi dobře známou a starodávnou památkou chlubit již od 14. století, kdy za panování Jan Lucemburského byla započata stavba tvrze na zdejším kopci.

 

Tvrz ale téměř do konce 19. století chátrala. Až s příchodem železnice sem zavítali turisté, kteří si štramberskou trúbu s dřevěným ochozem a nádherným výhledem velmi oblíbili a započali s pravidelnými návštěvami tohoto místa.

 

Můžete zde zakoupit i místní specialitu zvanou štramberské uši. Jedná se o cukrovinku vyrobenou ze speciálního perníku, zatočeného do ruličky, připomínající lidské ucho.

Ostrava - vyhlídková věž Nové radnice

Pokud zavítáte do města Ostravy, třeba za nákupy, nebo jinými povinnostmi, můžete pohlédnout na celé město i okolí z rozhledny na Nové radnici.

 

Bystrým okem spatříte i panorama Beskyd, Poodří a příhraničí Polska. Za dobrých viditelných podmínek též Praděd v Jeseníkách.

Rozhledna Hanse Kulicha

Na Bruntálsku v okolí obce Strážiště, je postavena již od roku 1913, 22 metrů vysoká věž s vyhlídkou na okolí. Celá stavba je dvoupatrová z žulového masivního zdiva.

 

Na vrcholu stavby jsou chrliče dotvářející impozantnost celé stavby. V přízemí navíc objevíme mauzoleum s ostatky Hanse Kulicha, na jehož počest byla stavba zbudována.

Další zajímavé články z rubriky dovolená a cestování

Vinné stezky jižní Moravy

Letní dovolená - Baleáry

Jak strávíte vaši letošní dovolenou?

Léto 2008 - dovolená v přírodě

Objevte krásy slovenského ráje

Nejkrásnější místa u nás - 2. díl

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies