Turistika – oblíbená turistická místa u nás 3.díl

V oblasti Moravskoslezského kraje můžete navštívit bezpočet krásných, hodnotných a historických staveb. Mezi ně patří samozřejmě hrady a zámky. Je opravdu z čeho vybírat.
Průhonický park

Hrad Starý Jičín – turistika s památkou

Jak napovídá název samotné památky, nachází se v Moravskoslezském kraji v okrese Nový Jičín. Po zvládnutí prudkého stoupání Starojičínského kopce, objevíme zříceninu hradu z počátku 13. století. Slovo zřícenina, zde ovšem není zcela doslovná. V roce 1996 prošla rekonstrukcí hradní věž a část hradeb.

 

Ve věži je stylová restaurace a možnost zakoupení upomínkových předmětů. Dále věž skrývá dobovou expozici zbroje a dokumentů o hradě. Vše podtrhuje výhled do opravdu širokého a dalekého okolí. Na hradě se díky tamní nezapomenutelné atmosféře konají různé akce.

Výlet do Státního zámku - Hradec nad Moravicí

Město Hradec nad Moravicí patří do okresu Opava. Architektonicky zde najdeme hned několik slohů. Dominantní Bílý zámek v empírovém slohu se nachází uprostřed přírodně - krajinářského parku, který nabízí krásnou procházku.

 

V těsné blízkosti zámku se týčí vysoká Bílá věž a kolem se rozprostírají zachované hradební zdi. Před vstupem do tohoto komplexu musíme projít přes velmi krásný Červený zámek v novogotickém stylu.

 

Všechny stavby jsou dokonale zachovány a poskytují i možnost prohlídky vnitřních luxusních interiérů. Zámek skýtá také možnost kulturních akcí v koncertním sále a dokonalým turistickým zázemím.  

Zámek Bartošovice – možnost ubytování

Nově zrekonstruovaný zámek, se nachází ve středu obce. Zámek obklopuje park, plný krásné výsadby stromů. Kromě funkce kulturní památky, s dochovaným interiérem a mnoha historickými prvky, poskytuje informace centru regionu Poodří. V případě zájmu zde dokonce můžete strávit několik dní. Maximální počet ubytovaných je 56 míst.

Další zajímavé články z rubriky dovolená a cestování

Aktivní dovolená - jak na to?

Vinné stezky jižní Moravy

Letní dovolená - Baleáry

Jak strávíte vaši letošní dovolenou?

Léto 2008 - dovolená v přírodě

Objevte krásy slovenského ráje

Nejkrásnější místa u nás - 2. díl

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies