Umíte nosit barvy?

Barvy jsou všude kolem nás a jen málokdo si dovede život bez nich představit. Dodávají nám energii, zlepšují náladu a mají vliv na lidské zdraví. Barvy hrají důležitou roli také v módě. Díky kombinaci vhodně zvolených barev můžete vypadat mladší a dokonce se i tak cítit. Víte, jak barvy kombinovat?

Barevné pastelky

Umíte kombinovat barvy?

Odstíny černé, bílé, modré, červené, žluté, modré, fialové, zelené, oranžové, růžové...a tak bychom mohli pokračovat ještě hodně dlouho. Barev je opravdu spousta a každý si zajisté mezi nimi vybere ty své nejoblíbenější. V součastné době je trend nosit outfit z několika kousků oblečení různých barev.

Zde, ale může nastat problém - buď to s barvami přeženeme a budeme vypadat jako cirkusoví klauni, případně kombinace barev bude působit příliš „nudně" a my budeme tak působit dojmem šedé myšky. V dnešním článku si proto poradíme, jak kombinovat jednotlivé barvy k sobě tak, aby celkový dojem působil stylově a zároveň vynikla naše krása.

Začínáme s kombinováním barev

Pokud s kombinováním barev teprve začínáme, postupujeme pozvolna. Pro začátek oblečení doplníme o výraznější doplňky (kabelky, náušnice, náramky, náhrdelník či šátek) a obuv. Snažíme se, aby jednotlivé doplňky k sobě barevně ladily - tzn. barvami stejné nebo podobné intenzity. Postupně začneme šatník doplňovat o oblečení jednoduchých střihů a výraznějších barev. Zde platí pravidlo, že čím výraznější barva je, tím jednodušší by měl být střih daného kousku oblečení.

Základní pravidla při kombinaci barev

  • Nikdy nekombinujeme více, než 3 barvy najednou. Čím více barev zkombinujeme, tím „komičtěji" bude působit výsledek. Nejžádanější a samozřejmě také nejstylovější jsou kombinace tří různých barev ve stejné intenzitě.
  • Pestré odstíny barev (například citrónově žlutou, elektrizující modrou, fuchsiovou, pomerančově oranžovou, apod.) není vhodné kombinovat s barvou černou. Tato barva vypadá v kombinaci s jasnými barvami poněkud nudně, výrazným barvám odebere na šmrncu a nám přidá na létech.
  • V případě, že se nechceme zdát neutrálních barev, dejme přednost světlejším odstínům, než je černá - tedy šedé, béžové nebo bílé. Trváme-li stále na černé, kombinujeme ji nejlépe s šedou nebo bílou barvou.
  • Problémové partie, jako jsou bříško, boky, stehna a nebo zadeček zahalíme do oblečení méně výrazných barev - ideální je například námořnická modrá. Máme-li v uvedených partiích nějaký nedostatek, snažíme se také vyhýbat lesklým materiálům. Takové materiály můžeme volit na místech, se kterými jsme spokojeni.
  • Při plnějším tvaru postavy dbáme na to, aby přechod s vrchní části do spodní nebyl příliš kontrastní (kontrast lze zmírnit například delším sáčkem a nebo svetříkem v méně zářivém odstínu).
  • Při kombinování výrazných barev oblečení, nesmíme zapomenout ani na výraznější líčení. Barvy, které nosíme na obličeji a jeho blízkosti nás mohou rozzářit, ale i utopit. Nebojte se proto sytějších očních stínů nebo rtěnky.
  • Nevíte-li si i přes výše uvedené s kombinací barev rady, zajděte se projít po městě nebo obchodním centru. Zde se můžete nechat inspirovat kombinací barev ve výlohách obchodů s oblečením. Obvykle zde naleznete ověřené kombinace.

Další zajímavé články k tématu:

Barevná typologie / Jak zazářit?

Volte barvu vlasů podle barevného typu

Léčivá síla barev

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies