Volte barvu vlasů podle osobní typologie

Nevíte, jakou zvolit barvu vlasů? Možná toužíte být něžná blondýnka, ale zlatá kštice vám vůbec nemusí slušet. Zjistěte, v jaké barvě vlasů budete vypadat šik a přitom přirozeně!

Žena s dlouhými vlasy

Jaký jste barevný typ?

Svou ideální barvu vlasů snadno poznáte, jakmile se zařadíte do barevné typologie. Studenému typu tváře budou slušet jiné odstíny než teplému. Barva vlasů by vedle barvy očí a pleti měla dohromady vytvořit přirozený a slušivý celek.

Jarní typ - volte zlaté tóny

Máte světlou pleť se žlutým nádechem, v létě se vám objevují pihy? Oči máte modré, šedé, šedozelené, zelené nebo světle hnědé? Pak je to jasné. Jste jarní typ. Slušet vám budou světlejší odstíny barev, nejlépe s medovým nádechem – tedy například medově blond a oříškově hnědá.

Letní typ - světlá vede

Letní barevný typ poznáte podle narůžovělé nebo olivově zbarvené tváře, šedých, modrých, modrozelených nebo hnědých očí. Dobře se opalujete. Vaši krásu podtrhne plavá až popelavá blond, oříšková nebo světle hnědá barva. Vyvarujte se vyšisované blond barvě.

Podzimní typ - červené odstíny vás oživí

Máte světlou pleť, hůře se opalujete, oči jsou hnědé nebo zelené. K podzimnímu typu ladí podzimní barvy, tedy zlatavě blond, měděná, zrzavá, hnědá s červenými tóny. Chcete zkusit černou? Doplňte ji o červený melír.

Zimní typ - černá je jasná volba

Máte bledou pokožku, možná vám vystupují modré žilky, oči mohou být jakékoliv barvy. Jako ulité vám padnou tmavé, chladné barvy, například černá, přírodní hnědá nebo bordó.

Co ještě rozhoduje o barvě vašich vlasů

I když už svou ideální barvu vlasů znáte, měla byste vědět, že existují další kritéria, kterými je dobré se řídit. Například pokud se často a snadno červenáte, červené tóny barev na tento nedostatek ještě více upozorní. Pokud se opalujete do žluta, neměla byste zase volit žluté odstíny barev.

Při změně barvy vlasů by měl hrát roli také váš věk. Je-li vám přes padesát, zapomeňte na výrazné barvy jako je červená, fialová a podobně. Decentnost je na místě. Není ale také vždy nejlepší volba sáhnout po barvě, která vám slušela v mládí – v průběhu let se barva vaší pokožky mění a dnes vám vůbec nemusí slušet to, co před třiceti lety.

Domácí barvení vlasů

Nové metody prodlužování vlasů

Jak pečovat o prodloužené vlasy

Když si nevíte rady

Stále si nejste jistá, do jaké barvy jít? Vyzkoušejte počítačové programy, které umožňují vložit fotografii vaší tváře a barvu i střih vlasů vám virtuálně dokreslí. Tuto možnost nabízejí i mnohé kadeřnické salóny. Jestliže máte z výrazné změny strach, volte odstíny jen o dva tóny jiné, než je vaše přírodní barva a postupně se přibližujte ke své vysněné barvě.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies