Umíte udržet tajemství?

Svěřila vám kamarádka tajemství, ale vy jste neudržela jazyk za zuby a pak jste si svou prostořekost vyčítala? To byste také měla. Neschopnost udržet tajemství vám může zadělat na nemalé potíže. Poradíme, co s tím.

Ženy šeptající si do ucha

Ženy a tajemství

Výzkumy mluví jasně. Šest z deseti žen neudrží tajemství a do dvou dnů jej vypustí do světa. Ženy doslova touží šířit drby, dává jim to pocit, že jsou zajímavé, protože ví něco, co neví ostatní a také pocit souznění s osobou, které se svěřují. Navíc, znát tajemství jim mnohdy nedělá dobře, cítí se svázány a prozrazení jim přináší úlevu. Ona úleva ale nemusí trvat dlouho. Ženy se obvykle svěřují zase ženám, ty zase šíří zvěsti dále. Není pak výjimkou, že se drb dostane až k samotné osobě, která vám tajemství svěřila. A problém je na světě. Nedodržela jste slib, prozradila její tajemství – jak vám teď může věřit? Pokud takto nechcete přijít o důvěryhodnost nebo ještě hůře – o další kamarádku, čtěte, jak svou touhu dělit se o tajemství srovnat do latě.

Stop pomluvám

Pokud se scházíte s náruživými klevetnicemi, bude vás lákat také přispět svou troškou do mlýna. Dejte jim proto jasně najevo, že se do diskuzí o nepodložených informacích pouštět nehodláte. Je přece spousta dalších zajímavých témat! Nevěřte tomu, že pomlouvání je způsob, jak se stát oblíbeným – vše se nakonec může otočit proti vám.

Nechtějte znát tajemství

Pokud cítíte, že nejste schopna udržet tajemství, ať je informace jakkoliv důvěrná, poproste kamarádku, jakmile začne slovy: „Řeknu ti tajemství. Musíš mi ale slíbit, že to nikomu neřekneš,“ aby zadržela a nepokračovala dále. Jako vysvětlení můžete říci, že vás tajnosti tíží.

Myslete na důsledky

Vyzrazení tajemství může mít neblahé důsledky. Například pokud se vám kamarádka svěří s obavami, že je jí přítel nevěrný a vy tuto informaci vypustíte do éteru, za chvíli budou všichni „vědět“, že je Honza Kláře nevěrný. Každý si totiž do drbu vnese kousek vlastních představ, víry a fantazie. Celá věc se pak může donést až ke Kláře či Honzovi a může způsobit rozchod páru. Vše na základě vaší prostořekosti.

Přátelství nad zlato

Kamarádíte se s muži?

Jsem nebo nejsem bisexuální?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies