Únava svalů, aneb jak se vyhnout křečím

Únavou svalů a křečema trpí zejména lidé, kteří při sportu dlouhodobě zatěžují svůj organismus. Nepodceňujte proto pravidelné doplňování potřebných tekutin, jídla a minerálů. Můžete tak předejít zbytečným problémům.

Mužské překřížené ruce

Fitness - dlouhodobá sportovní aktivita vede ke křečím

Téma únavy svalů a křečí se týká hlavně sportovních nadšenců, kteří se věnují sportu s dlouhodobou zátěží organismu. Mezi takovéto sporty například patří běhové maratóny, vzdálenostní plavaní nebo slavná Tour de France.

Na sportovce jsou dnes kladeny velké požadavky a proto je únava a vyčerpání celého organismu téměř pravidlem. Proto je nutno provést patřičná opatření, zmírňující destrukci organismu, výskyt křečí nebo velký úbytek cukru.

Cvičení a naše tělo - příčina výskytu křečí a jejich zmírnění

Kromě celkové únavy je výskyt křečí také podmíněn nedostatkem minerálu v těle. Ty totiž musí být doplňovány průběžně i během dlouhotrvajícího fyzického výkonu. Vhodným prostředkem bývají různé gely, nápoje či tablety. Ty zaručí široké spektrum podpůrných prvků v jednoduché a rychlé formě, pro optimální vstřebání do organismu. Vrcholoví sportovci se dnes bez takové podpory a ochrany organismu již neobejdou.

Cvičení pro předcházení křečí a vaši větší odolnost

Nejběžnější výskyt křečí bývá při náhlé změně směru pohybu nebo změně druhu zatížení na organismus. Pro minimalizaci těchto situací trénujte své tělo v posilovně.

Budete-li mít zpevněné svaly zvyklé na pravidelnou zátěž, budete mnohem odolnější proti náhlému selhání. Nebudete se tak muset tolik bát jít do všeho naplno a bez zábran.

Další zajímavé články z rubriky cvičení a fitness

Cviky na břicho

Kurz správného posilování

Strečink a úvod k posilování

Zhubněte ve tváři

Účinné cviky pro dokonalé nohy

Cvičení na míči

Poprvé v posilovně?

Cviky pro zpevnění ramen

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies