Vánoce slavných – inspirujte se!

Některé české celebrity slaví vánoční svátky opravdu netradičně. Vybrali jsme z jejich zvyků ty, které vám letošní Vánoce ještě více zkrášlí či ulehčí!

Vánoční baňky na stromečku

Lejla Abbasová slaví Vánoce v dětských domovech

Jednou z celebrit, které se nenechají vtáhnout do vánočního stresu, je moderátorka Lejla Abbasová. Nekupuje si ani vánoční stromeček, místo toho ozdobí obrovský fíkus v obýváku. Štědrý den dokonce minulý rok ani netrávila doma, místo toho šla rozdat dárečky dětem v dětských domovech.

Co si z toho vzít

Nákupní horečce nemusíte propadnout ani vy. Stačí, když začnete nakupovat už v listopadu nebo začátkem prosince. Ještě před tím si v klidu sedněte a sepište seznam dárků - díky němu nebudete kupovat spoustu hloupostí jen proto, že si zrovna nevzpomenete, co že jste to chtěla své sestře koupit.

Máte doma spoustu zbytečných hraček, kolo, ze kterého vaše dcera vyrostla nebo třeba kočárek, který již nevyužijete? Zajděte ještě před Štědrým dnem do některého z dětských domovů a darujte je. Na Vánoce Vás pak bude blažit vědomí, že jste udělala dobrý skutek.

Tipy na vánoční dárky pro ženy i muže

Nejlepší vánoční dárky pro děti

Iva Frühlingová se na Štědrý den nechává pozvat

V českém show businessu existují i lidé, kteří by Vánoce nejraději neslavili vůbec. Například zpěvačka Iva Frühlingová. Doma obvykle nemá ani Vánoční stromeček, cukroví nepeče, kapra nemusí. Každý rok se ale nechává pozvat k mamince do Litvínova, kde jí čekají Vánoce v plné parádě.

Proč a jak se nechat inspirovat

Nebaví vás všechno to strojení a vyvařování? Pak to udělejte stejně chytře jako Iva a domluvte se, že letos budete slavit Vánoce u rodičů / sestry / přátel. Aby to ale bylo fér, každý by měl uvařit něco – vy můžete přinést salát, sestra kapra, rodiče nachystají polévku a cukroví. Každému z vás se tak ušetří spousta práce a co víc – zažijete tu pravou sváteční atmosféru v rodinném kruhu.

Domácí práce a vánoční úklid - zapojte celou rodinu!

Anife Vyskočilová má orientální Vánoce

Jinak je tomu u zahraničních celebrit, které se usadili v Česku. Většina z nich slaví dvojí Vánoce, tedy jakousi kompromisní směs tradic českých a tradic jejich rodné země. Příkladem je orientální tanečnice Anife Vyskočilová, která momentálně žije s bosenským přítelem. Ke Štědrovečerní večeři si dávají řízky místo kapra a hrachovou polévku nahrazuje indická kuřecí s kari. Cukroví nahrazuje pochoutka zvaná baklava.

Co z toho využít

Jste-li zastánkyní originality, můžete ji letos vnést do svých Vánoc. Kapra lze nahradit také lososem (případně podat na stůl více druhů různého masa), polévka může být jak hrachová, tak i rybí. Do mísy se sladkostmi lze kromě cukroví vložit také orientální pochoutku chalvu, vyráběnou z medu a ořechů nebo zmíněnou baklavu, které u vás doma jistě neodolá nikdo. Vhodnými pochoutkami je také sušené ovoce nebo ořechy obalené v jogurtu či čokoládě.

Vánoce u moře? Proč ne!

Anna Šišková – Vánoce po československu

Tak trochu zahraniční kuchyni dodržuje i slovenská herečka žijící v Česku, Anna Šišková. Kapr a bramborový salát nechybí, místo hrachovky ale podává kapustnicu, čili slovenskou zelňačku a tzv. „všepolievku“, ve které je čočka, fazole a veškerá zelenina. Podle slovenských tradic se tak zajišťuje hojnost a blahobyt. Oblíbenou slovenskou vánoční pochoutkou jsou oplatky s medem a ořechy.

Jak můžete ozvláštnit Vánoce vy

Inspirujte se možností podávat i jiné druhy polévek. Možná jste si také povšimla, že kouzlo Vánoc často dělá i vůně medu a ořechů. Můžete koupit medovinu, udělat sladký moučník zvaný medovník nebo opražit mandle. Jakákoliv změna vnese do vašeho domova punc slavnosti.

Zapomenuté i novodobé vánoční zvyky

Kuriózní vánční zvyky u nás i ve světě

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies