Jak pečovat o svou pleť během podzimu a zimy

Na podzim a v zimě je naše pleť ohrožována nejen chladným počasím, ale také přetopenými místnostmi, nedostatkem pohybu a mnoha dalšími faktory. Pokud tedy chceme, aby i přesto naše pleť vypadala dokonale, musíme o ni náležitě pečovat.

Žena foukající do dlaní plných sněhu

Základem je dostatek tekutin a vhodný jídelníček

V zimě bývá naše pleť suchá a popraskaná, což je následek zpomalené funkce mazových žláz. Chceme-li mít krásnou a dokonalou pleť, musíme ji vyživovat nejen zvenku, ale také zevnitř. Základem „vnitřní" péče o pleť je dodržování pravidelného pitného režimu a zdravého jídelníčku. Následkem nedostatku tekutin (a to nejen na podzim a v zimě) kůže vysychá a není schopna přijímat živiny ani vylučovat škodlivé látky. Také velké množství tuku, cukru, soli, masa naši pleti škodí.

Vhodné přípravky pro naši pleť

Pokud nemáme přirozeně mastnou pleť, volíme raději mastnější krémy. Vhodné jsou pleťové krémy s vitamíny a vyživující pleťové masky. Nevhodné jsou vysoce koncentrované kúry v ampulích, vypínací masky či peeling. Vyhýbáme se také pleťovým vodám s alkoholem, které mohou naši pleť nepříjemně podráždit.

Tip:

Na podrážděnou pleť doporučujeme použít odvar z heřmánku nebo masku z jogurtu s obsahem tuku.

I make-up pleť v chladném počasí ochrání

Make-up v zimě vytváří přirozenou ochranu naší pleti. Vybíráme si raději světlejší podklad, příliš tmavé barvy působí nepřirozeně. Malé množství dáme také na oční víčka, budou vypadat odpočatě. Pudr - pokud je to možné, tak jej během chladného počasí příliš nepoužíváme.

Nezapomeňte na své rty

Rty v zimě nikdy neoblizujeme! Praskání a vysušování tím jenom podpoříme. Rty před chladným počasím ochráníme, pokud je budeme pravidelně natírat ochrannou tyčinkou a nebo lékařskou vazelínou. Účinná je také výživná kúra z medu. Med na rty jednoduše naneseme a snažíme se jej co nejdelší dobu neslíznout. Aplikujeme 3 až 4x do týdne.

Péče o ruce a chodidla

Během chladného počasí nejvíce trpí ruce, zvláště pokud je nechráníme rukavicemi. Dopřáváme jim proto jednou za týden výživnou kúru: na hojně namazané ruce (mastným krémem) si na noc navlékneme bavlněné rukavice. Tato kúra je výborná také pro změkčení kůže na chodidlech.

Hubnutí v zimě - zahřejte se správným jídlem

Zůstaňte i v zimě štíhlá

Pravidla zimního líčení

V zimě slábne chuť na sex

Péče o vlasy v zimě

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies