Vonné tyčinky uklidňují mysl

Vonné tyčinky se používají nejen proto, aby vytvářely příjemnou vonnou kouřovou clonu, ale také jsou využívány v aromaterapii, aby uklidňovaly a vylaďovaly mysl. Stres se pak dá na ústup.

Lidé na tržišti v Indii

Vůně z vonných tyčinek působí antistresově

Existuje mnoho set nejrůznějších vůní, které nám mohou evokovat vzpomínky, zlepšovat náladu, uklidňovat nás, vyvolat emoce i vzrušení. Čich je jeden z nejdůležitějších smyslů, který zostřuje další smysly a umocňuje vnímání. Zvolené vůně pak mohou uklidňovat mysl a působit antistresově.

Vonné tyčinky nejen k provonění bytu

Zapálené vonné tyčinky zahalí nejen smysly, ale také provoní celý byt. Je také vyzdvihován kouř z vonných tyčinek, který rozptyluje negativní energii a vytváří příznivou (duchovní) atmosféru. Vonné tyčinky také mají schopnost čistit vzduch od nejrůznějších baktérií a mikrobů.

Provoněná Indie vyrábí vonné tyčinky

Mezi největší výrobce vonných tyčinek patří Indie, Nepál a Japonsko. Výroba vonných tyčinek patří k určitým rituálům, které se provádí již po tisíce let. K výrobě se používají přírodní suroviny, k nimž patří např. santalové dřevo, sušené květy, byliny, exotické ingredience. Do rozemletého prášku se dále přidávají esenciální oleje, med. Celý proces se vytváří ručně a hotová tyčinka pak vznikne rolováním směsi na bambusová dřívka. Celý postup je však ještě mnohem náročnější.

Pálení vonných tyčinek pro různé příležitosti

Tak jako má každá přírodní surovina v aromaterapii své opodstatnění, tak také použité materiály na výrobu vonných tyčinek se hodí pro odlišné příležitosti. Přečtěte si o bylinkách a najděte tu ideální vůni. Některé vonné tyčinky se hodí pro vytvoření snové, relaxační a meditační atmosféry, jiné se hodí pro povzbuzení nebo před usínáním apod. Vonné tyčinky mají také své rituální a očistné použití, protože se používají již tisíce let při chrámových obřadech.

Nechte si ztišit vaše smysly v zahaleném voňavém kouři, který zahání stres.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies