Vyzrajte na pocení

Pocení je kosmetickým problémem, se kterým se setkal každý z nás. Nevzhledně vypadající "koláče" v podpaží, zapáchající nohy apod., dokáží znepříjemnit osobní i pracovní život. Vyzrajte na pocení s našimi radami.

Bosé nohy na trávě

Pravidelné sprchování a používání vhodné kosmetiky

Základem hygieny by mělo být nejen pravidelné sprchování (alespoň jednou denně, aby se odstranily bakterie usazující se v potních žlázách), ale také používání deodorantů či antiperspirantů, které bojují proti nepříjemnému zápachu. Antiperspiranty oproti deodorantům navíc obsahují soli aluminia, pomáhající ke stahování pórů a eliminaci pocení. Na trhu je jich spousta, stačí si vybrat takový, který vám bude nejlépe vyhovovat.

Potíme se všichni

Obezita a nevhodné potraviny

Mezi faktory, které podporují nadměrné pocení, lze zařadit obezitu. Trápí-li vás nějáké to kilo navíc, snažte se jej shodit. Nejen, že budete lépe vypadat, ale také se budete lépe cítit a méně potit. Z jídelníčku vylučte kofeinové a sladké nápoje, alkohol, česnek, cibuli a ostré koření. Uvedené potraviny zvyšují vnitřní teplotu organismu. Nedoporučují se ani potraviny bohaté na zinek a železo - například játra, sardinky nebo vaječné žloutky.Ve velkých vedrech omezte velmi teplé nebo naopak velmi studené nápoje, které přispívají k náhlým změnám tělesné teploty a jsou vyrovnávány zvýšeným pocením.

I stres a úzkost způsobují pocení

Stres a úzkost patří rovněž mezi faktory, které přispívají k pocení. Pokud se potíte právě v těchto situacích, řešením by mohla být pomoc psychoterapeuta. S jeho pomocí se naučíte zvládat každodenní emoce, aniž byste se u toho zapotili.

Štítná žláza dokáže potrápit

Vysoký krevní tlak - hypertenze

Další rady, jak vyzrát na pocení

  • Kritická místa si pravidelně depilujte. Oholené podpaží je cítit méně, protože pot nemá kde ulpívat.
  • Pomoci může také citrón, který neutralizuje zápach.
  • V oblečení preferujte přírodní materiály a volnější střihy. Příliš těsné a neprodyšné oblečení není vhodné.
  • Ve velkých vedrech kompenzujte ochlazování pokožky například ovíváním, ventilátorem nebo mírným průvanem.V případě nohou pak otevřenými botami.
  • Na nadměrné pocení bohužel neexistuje žádný speciální lék, ovšem některá anticholinergika jej mohou v rámci vedlejších účinků omezit.

Nadměrné pocení může signalizovat vážnou nemoc

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies