3 fitness omyly

Je pravda, že teprve po třiceti minutách cvičení začíná tělo spalovat kalorie? A že jedině intenzivní cvičení je účinné? Lze běháním podpořit růst svalů na nohou? Zbavte se mýtů, zjistěte pravdu.
Dvě modré činky

Fitness mýtus č. 1: Běh podporuje růst svalů

Omyl. Běhání nebuduje svalovou hmotu, naopak svalová vlákna zmenšuje, aby byla účinnější. Toužíte-li po objemných svalech na nohou, omezte běhání na minimum a věnujte se více posilování.

Fitness mýtus č. 2: Tuk se spaluje až po 30 minutách cvičení

Také znáte ono pravidlo třiceti minut – tedy že až po 30 minutách cvičení začíná tělo spalovat tuk? Tato hloupá pověra bere lidem chuť cvičit. Pravda je uklidňující – již první minuta cvičení uvádí do chodu spalování kalorií. Za minutu pochopitelně spálíte jen zanedbatelné minimum, ale důležité je, že se počítá každá minuta. Pravdou ovšem také je, že po 30 minutách je dosaženo optimálního spalování a že látková výměna je zrychlená ještě po dobu 24 hodin.

Spalování kalorií při zimních sportech

Spalování kalorií při letních sportech

Fitness mýtus č. 3: Čím intenzivnější cvičení, tím je účinnější

Pokud cvičíte každý den, výsledkem bude totální vyčerpání a ne postava vysoustružená přesně podle vašich představ. Tělo se musí po každém výkonu zregenerovat, navíc pak „pracuje” i když jste v klidu. Pokud chcete cvičit každý den, střídejte posilování jednotlivých svalových skupin tak, aby měla každá skupina alespoň jeden den čas na regeneraci.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies