Boj proti striím – které krémy skutečně fungují?

Strie, drobné trhlinky v kůži, trápí nejen nastávající maminky a dívky ve vývinu. Objevit se mohou bohužel i když prostě jen rychle přiberete. Krémů slibujících úspěšný boj proti striím je na trhu bezpočet, které jsou ale skutečně účinné?

Ruka na těhotenském břichu

Ke vzniku strií můžete mít genetické dispozice, pokud se ale zdravě stravujete, sportujete a pečujete o svou pokožku, můžete se trhlinkám velkým obloukem vyhnout. Ovšem, ruku na srdce – která žena všechny zásady zdravého životního stylu dodržuje?

Strie se nejčastěji objevují v době těhotenství, kdy bříško, ale i další partie rostou velmi rychle a kůže se nestačí náhlé změně přizpůsobit. Stejně tak se ale mohou objevit, pokud se v pubertě rychleji vyvíjíte nebo prostě jen rychle přiberete. Stejně jako celulitida nám přidávají vrásky na čele a snažíme se jich co nejrychleji zbavit. Nejčastěji s pomocí krémů proti striím. Ty fungují především jako prevence, některé ale dokáží zmírnit i viditelnost již vzniklých strií.

Krém proti striím vybírejte podle jeho složení

Krémů proti striím je na kosmetickém trhu tolik, že člověk velmi těžko odhadne, které jsou kvalitní a skutečně účinné. Zázraky samozřejmě slibují všechny, opravdu vám ale pomohou jen ty, které obsahují látky podporující elasticitu a celistivost kůže. Tyto krémy sice bývají dražší, investice se vám ale rozhodně vyplatí.

Nejlépe proti striím bojuje kyselina hyaluronová

Kvalitní krém proti striím by neměl kůži pouze promašťovat, ale také podporovat její elasticitu. Tomu napomáhá zejména kyselina hyaluronová, která je nepostradatelnou součástí kožního pojiva a právě kůže žen mající strie neobsahuje této látky dostatek. Důležitá je také kyselina pantothenová – podílí se na celistivosti a pevnosti kůže. Stejně tak má vliv na zdraví pokožky vitamín E a elastin.

Co na strie neplatí

Nevhodnou součástí krémů na strie jsou peelingová zrníčka, rozporuplné jsou nenasycené mastné kyseliny, které snadno žluknou. Babské rady vychvalují účinky rostlinných, zejména olivových olejů, jejich vliv na strie ale nikdy vědecky potvrzený nebyl!

Mohlo by vás také zajímat

Celulitida - tipy pro pevnou pokožku

Vrásky a projevy stárnutí kůže

Akné a jak proti němu bojovat

Nejčastější problémy lidské kůže

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies