Chcete být in? Zapleťte si vlasy!

Různé copy a copánky jsou v módě již několik let. Základní cop ze tří pramenů zvládne téměř každý. Tím ovšem výběr nekončí! Existují i další, velmi efektní druhy copů, které podtrhnou krásu vašich vlasů.

Zapletené vlasy s červenou gumičkou

Klasický tříramenný cop

Pro pletené copy jsou vhodné cca den nemyté vlasy, které zlehka načechráme kartáčem. Načechrané vlasy přehodíme přes rameno a přibližně od poloviny krku začneme s pletením klasického tříramenného copu. Není vhodné vlasy příliš utahovat - budou zbytečně trpět. Po zapletení konec copu stáhneme gumičkou a jemně účes zafixujeme fixačním lakem.

Pokud nejste majitelkami dlouhých a bohatých vlasů, nevadí! Stačí, když si pořídíte příčesek v barvě vašich vlasů. Příčesky mají obvykle na konci tzv. clip-in hřebínek, který se připevňuje od hlavy směrem nahoru. Další možností je podstoupit prodloužení vlasů.

Nové metody prodlužování vlasů

Jak zaplést francouzský cop (tzv. dračí cop)

Z přední části vlasů vezmeme pramen a rozdělíme ho na tři části a jednou zapleteme. Následně jedním prstem vezmeme slabý pramen rozpuštěných vlasů z pravé strany a přidáme k velkému pravému prameni. Nový pramen překřížíme přes prostřední pramen. Poté vezmeme slabý pramen vlasů na levé straně a přidáme k velkému levému prameni a zapleteme přes prostřední pramen. Takto pokračujeme, než zapleteme celý cop. Nakonec francouzský cop zagumičkujeme a zafixujeme pomocí fixačního laku.

Jak zaplést francouzský cop - návod na videu


Cop z pěti pramenů

Vlasy vykartáčujeme a rozdělíme je na pět stejných pramenů. Poté začneme vlasy volně splétat - není vhodné je příliš utahovat. Postupujeme následovně: první pramen vpravo překřížíme přes druhý pramen, třetí pramen překřížíme přes druhý. Pramen vlasů, který nám zůstane uprostřed, překřížíme přes čtvrtý pramen, nakonec pátý pramen překřížíme přes čtvrtý. Tím je ukončena první řada. Poté vezmeme první pramen a opakujeme znovu předcházející kroky. Nakonec cop zagumičkujeme a zafixujeme pomocí fixačního laku.

Romantický cop

Inspirujte se romantickým copem, který je vhodný pro všední i nevšední příležitosti. Jak na něj, se dozvíte v následujícím video návodu>

Další tipy pro vaše vlasy:

Trendy účesy pro jaro a léto 2011

Nechte se inspirovat účesy slavných celebrit

Dready - rebelský styl účesu

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies