Erotické hry dětí – co je a není neškodné?

Děti jsou od přírody zvědavé, proto není divu, že do svých her zapojují také hry erotické. Jak se k nim postavit a kdy je zbytečné se děsit?

Panenky různých typů

Taky jste si hráli na doktora?

Lehké erotické hry jako je například ta nejznámější – na doktora, jsou neškodné. Poukazují pouze na zdravý sexuální vývoj dítěte. Úkolem pro vás je nevyhýbat se sexuálním otázkám dítěte a umět vhodně odpovědět. Vyskočit hrůzou ve chvíli, kdy si dítě sahá "na ona místa" a plácnout jej přes ruku je to nejhorší, co můžete udělat. Dítě si pak zafixuje, že dotýkat se genitálií je špatné a může mít v budoucnosti potíže se svou sexualitou. Potomkovi vysvětlete, že takové hrátky patří do soukromí a příště jednejte v podobných situacích s klidem.

Erotické hrátky – co už je to příliš?

Je normální, pokud si malé děti vzájemně ukazují, co mají pod kalhotami či sukýnkami. Teprve poznávají svá těla a fascinují je rozdíly mezi dívkami a chlapci. Dívky mohou mít ale ve chvíli, kdy pochopení princip rozmnožování, tendenci zkoušet, jaké je, když si do vagíny něco strčí – a tady hrozí, že si ublíží. Je proto důležité vysvětlit jim, že tyto orgány jsou velmi citlivé a vést je k tomu, že milování je vrcholným aktem lásky. Celková otevřenost vůči sexuálním otázkám i tělu jako takovému (nebojte se ukázat se dítěti nahá ani v pozdějším věku) zvědavost dítěte sice nepotlačí, ale zvyšuje šanci, že se nezúčastní erotických her silnějšího kalibru.

Například v Polsku je mezi teenagery známá hra, při které dívky se zavřenýma očima hádají, který chlapec s nimi zrovna souloží. Podobná je hra, při které se testuje, který chlapec má největší výdrž. Výsledkem jedné takové šílenosti bylo pět těhotných dívek – některým ještě ani nebylo patnáct. Česká "flaška" je oproti takovým hrám slabý odvar.

Co radí odborníci, abyste se o své dítě nemusela bát? Mluvit s ním o sexu od útlého věku, vysvětlit, že spát s kdekým je nehezké a nebezpečné. Nastínit existenci sexuálně přenosných chorob a možnost nechtěného otěhotnění. Nekázat vodu a pít přitom víno – být dítěti příkladem. Buďte upřímní, přiznejte chybu, pokud ji uděláte a dejte najevo, že budete mít své dítě ráda za všech okolností. Dítě se nebude bát za vámi přijít s čímkoliv. Hrozba, že se zapojí do skutečně nebezpečných erotických her, je pak mizivá.

Nejoblíbenější stolní hry

Když venku prší - tipy na domácí hry

Strategické hry rozvíjí dětskou kreativitu

Děti a vhodné hry pro rozvoj sociálních vztahů

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies