Holení vyžaduje zklidňující přípravky

Holení a aplikace vosku jsou metody společné pro odstranění nechtěných chloupků. I když jsou obě rychlé a účinné, mohou pleť dráždit. Aplikace zklidňujícího rostlinného přípravku po holení pomůže zabránit zrudnutí kůže a podráždění.
levandule

Bylinná voda po holení

Heřmánek, měsíček, levandule a růže zklidňují zanícení a podporují hojení. Habr obecný má mírně adstringentní účinky rostlinný glycerín zvláčňuje pokožku.


  • 2 polévkové lžíce sušeného heřmánku
  • 2 polévkové lžíce sušeného měsíčku
  • 125 ml habrového extraktu
  • 125 ml růžové vody
  • 1 čajová lžička rostlinného glycerinu
  • 10 kapek levandulové silice
  • 5 kapek růžové silice

Heřmánek a měsíček vložte do nádobky, přelijte habrovým extraktem a růžovou vodou, uzavřete a nechte 2 týdny vyluhovat. Pak sceďte, přidejte glycerin a silice. Důkladně protřepejte. Vetřete do pokožky po každém holení nebo aplikování vosku - zabráníte tak podráždění pokožky.

Heřmánkový čaj - obklad po holení

Chladný heřmánkový čaj přináší rychlou úlevu pleti podrážděné holením nebo aplikací vosku. Heřmánek obsahuje silnou protizánětlivou složku azulen. Na malé plochy kůže, např. na horní ret nebo při okrajích bikinek, je vhodné položit chladné sáčky porcovaného heřmánkového čaje. Pro větší plochy např. na pokožku nohou, připravte heřmánkový čaj:


4 nálevové sáčky sušeného heřmánku přelijte 1 /2 l vroucí vody. Zakryjte a nechte vyluhovat, až čaj zchladne. Sceďte a uložte v chladničce. Spotřebujte do týdne. Po holení nebo aplikací vosku přiložte na podrážděná místa žínku namočenou ve vychlazeném čaji.

Aplikace levandulového spreje po holení

V lahvičce s rozprašovačem o obsahu 1/4 l smíchejte 30 kapek levandulové silice s 1 lžící habrového extraktu. Protřepejte, lahvičku doplňte destilovanou vodou, opět protřepejte. Aplikujte podle potřeby na podrážděná místa. Uložte v chladničce, sprej tak získá chladivé účinky.

Zabraňte podráždění břitvou

Před holením zjemněte chloupky horkými obklady. Do misky s horkou vodou přidejte 1 kapku levandulové silice, namočte žínku, vyždímejte a přiložte na holená místa. Několikrát opakujte. Poté naneste na pokožku silnou vrstvu zvláčňujícího oleje (jojobového nebo avokádového). Používejte kvalitní holicí pěnu a po holení se důkladně opláchněte teplou vodou.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies