Kanárské ostrovy

Kanárské souostroví vytváří sedm ostrovů a dalších šest malých ostrůvků, většinou sopečného původu. Leží v Atlantickém oceánu. Úředním jazykem je španělština, ale snadno se dá domluvit anglicky a německy. Platí se zde eury.
Kanárské ostrovy plné lidí

Počasí na Kanárských ostrovech

V létě se pohybují teploty na Kanárských ostrovech mezi 24 až 30 oC (v červenci a srpnu třicítku překračují). V zimě je tady 18 až 27 oC, takže se dá říct, že na Kanáry se dá jet v jakémkoliv ročním období.

Tenerife

Tenerife je největší z kanárských ostrovů. Jeho rozloha je 2057 km2. Na Tenerife ročně přijíždí tři miliony turistů z celého světa. Jedním z nejoblíbenějších turistických cílů tohoto ostrova je sopka Pico del Teide, která je zároveň nejvyšší horou (3714 m) španělského království.

Gran Canaria

Gran Canaria je nejznámějším a nejnavštěvovanějším ostrovem Kanárského souostroví. Letoviska, která na sebe navazují (San Augustin, Playa del Inglés a Maspalomas) tvoří oblast pláží hotelů a zábavy, která do velikosti nemá konkurenci v celém Španělsku.

Lanzarote

Ostrov Lanzarote je vyhlášen biosférickou rezervací UNESCO. Nachází se na něm 300 sopek a ne všechny jsou vyhaslé. Lákadlem ostrova není jen koupání v moři, ale také místní víno. A pokud se zajímáte o vinařství, navštivte muzeum Museo del Vino de Lanzarote El Grifo. Lanzarote je třetí nejnavštěvovanější místo Kanárských ostrovů po Tenerife a Gran Canarii.

La Gomera

La Gomera má pouze malé pláže, které jsou plné oblázků, úzké klikaté silnice a tváří se, že o turisty nemá zájem. Nejpozoruhodnějším místem ostrova je Národní park Garajonay, který je zapsán do seznamu UNESCA. La Gomeru navštíví většina turistů jen na den a to ještě v rámci výletu z Tenerife.

La Palma

Ostrov La Palma je jediný z Kanárských ostrovů, který netrpí nedostatkem srážek a má vlastní toky. Místní obyvatelé ho nazývají La Isla Bonita (Krásný ostrov). S plážemi, ekonomikou a sociálním systémem to už je horší, takže La Palma nepatří k ostrovům, které živý turistický ruch.

Hierro

Hierro je nejmenší ostrov Kanárských ostrovů. Žije zde pouhých 8000 obyvatel. Často vyhledávaným místem ostrova je rekreační středisko La Restiga, kde je přístav, dva hotely, jachtařská marína a několik potápěčských center. Zvláštností Hierra je rezervace, kde žije obří ještěrka kanárská (1,5 m). Toto území je chráněno a vstup je možný pouze na povolení radnice v Tigaday.

Fuerteventura

Ostrov slunce a větru, tak se říká ostrovu Fuerteventura. Je to ostrov, kde zažijete takovou romantiku, která Vás čeká už jen na málo místech Evropy. Jen se nelekněte, když na plážích nenajdete ani hlavu. Na plážích se totiž nedá koupat, protože silné spodní proudy a příboj odradí i ty nejodvážnější plavce.

Kam na dovolenou?

Další články:

Sahara - tajemná poušť

Pyramidy

Toskánsko a pár tipů na cesty

Brazílie a dovolená snů

Malta a par tipů na cesty

Velká čínská zeď

Thajské království

Turecko a typická turecká kuchyně

Jaderské moře - nejmodřejší na světě

Mrtvé moře

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.0 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies