Kosmetické omyly - kdy pleť trpí

Kdo by si nepřál krásnou a zdravou pleť? Někdy se tak honíme za dokonalou pletí, že si ani neuvědomujeme, že děláme kosmetické chyby. Jaké jsou nejčastější omyly a jak se jich vyvarovat?
Krém v tubě

Kosmetické omyly – neznalost typu své pleti

Nebezpečí

Neznalost typu své pleti vede k chybám v péči o pleť, což může zanechat i dlouhotrvající následky.

Správný postup

Ideální je, když navštívíte kosmetičku, která vám správně určí typ pleti. Poradí vám, jak správně o pleť pečovat, jaké používat kosmetické přípravky. Stav vaší pleti ale nezůstává neměnný, ale mění se např. podle ročního období. Pro určení typu pleti si můžete udělat test promaštění: asi 1 až 2 hodinu po odlíčení (vybírejte ty nejlepší výrobky) a umytí pleti přitiskněte na obličej jemný ubrousek a podle promaštění poznáte, kde je pleť mastná a kde suchá.

Kosmetické omyly – snaha zbavit se akné pomocí peelingu

Nebezpečí

Peeling v tomto případě ještě více poškozuje pleť, která už je postižená. Laserová léčba akné vám může pomoci. Může způsobit, že do pleti se snadněji zanese další infekce, bakterie a prach, které dále prohlubují zánětlivé procesy.

Správný postup

Akné může být důsledkem hormonální poruchy nebo onemocnění trávicí soustavy. Pokud neodstraníte příčinu, dosáhnete pouze krátkodobého úspěchu. Nechte si poradit od odborníka. Stravou ke krásné pleti...

Kosmetické omyly – neodborné vymačkávání uhříků

Nebezpečí

Vymačkáváte-li si uhříky prsty, zvyšuje se riziko zanesení infekce. Uhřík se může zanítit a vytvořit rozsáhlý zánět, který se bude dlouho hojit. Kromě toho vám mohou zůstat navždy rozšířené póry.

Správný postup

Provádějte pravidelné čištění u kosmetičky. Na uhřík používejte speciální tužky, tee trea oil nebo jej zalepte speciální náplastí.

Kosmetické omyly – nepromyšlené střídání kosmetických přípravků

Nebezpečí

Časté střídání výrobků se vám nemusí vyplatit. Nenecháte totiž žádnému prostředku možnost ukázat všechny svoje kvality.

Správný postup

Naše pokožka se s věkem mění, což předpokládá také změnu způsobu péče. Pokud vám ale nějaký krém vyhovuje, můžete jej bez obav používat dlouhodobě.

Kosmetické omyly – ignorování etiket

Nebezpečí

Nenechte se zlákat nevhodnými kosmetickými prostředky (např jen proto, že jsou výhodné). Nakonec to mohou být vyhozené peníze a vaše pleť to pocítí. Totéž platí u potravin, nejen při dodržování diety...

Správný postup

Dnes musí všichni výrobci uvádět na etikety přesné složení a určení výrobku. Zásadní je informace, pro který typ pleti a jakou věkovou kategorii je kosmetika určena. Krém může mít účinek liftingový, matující apod. Není-li vám jasné, jak tyto krémy působí, nechte si poradit u odborníka.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies