Krušné hory a cyklotrasy

Krušné hory tvoří souvislé horské pásmo táhnoucí se v délce přes 130 km. Tvoří přirozenou hranici mezi Čechami a Německem. Krušné hory nabízí mnoho sportovního vyžití, mimo jiné řadu cyklostezek.
Jehličnatý lesík s výhledem na okolí

Krušné hory a cyklotrasy

Krušné hory tvoří přirozenou hranici mezi Čechami a Německem. Výškový rozdíl mezi vrcholovými plošinami a úpatím pohoří je až 700 m. Vlastní Krušné hory se skládají z několika celků např. z Klínovecké hornatiny nebo Cínovecké planiny.

Krušné hory a sportovní možnosti

Krušné hory nabízí celoroční sportovní vyžití. Můžete si zahrát golf na jednom z nejstarších golfových hřišť v Evropě. V Krušných horách nechybí ani možnost jízdy na koni, tenis, squash, jachting, paragliding a řada cyklostezek s nejrůznější náročností. Krušné hory skýtají neomezené možnosti pro letní rekreaci, horskou turistiku nebo cyklistické výlety. Některé cyklotrasy naleznete i zde...

Krušné hory a cyklostezky – Blatenský vrch

Délka: 22 km
Obtížnost: nenáročná
Kola: trekkingová i silniční
Cyklotrasa vede přes Boží Dar – Rýžovnu – Blatenský vrch a zpět. Cílem výletu je Blatenský vrch (1043 m. n. m.). Na jeho vrcholu se nachází kamenná rozhledna, v níž je překrásný pohled na celé Krušné hory. Nedaleko od Blatenského vrchu je Naučná stezka Vlčí jámy, kde můžete obdivovat zbytky cihlových šachet.

Krušné hory a cyklostezky – Krušnohorský okruh

Délka: 38 km
Obtížnost: nenáročná
Kola: trekkingová i silniční, vyzkoušejte trekking - přesouvání z místa na místo
Cesta povede přes: Boží Dar – Myslivnu – Zlatý kopec – Český Mlýn – Holubí skalky – Červenou lišku – Potůčky – Rýžovnu – Boží Dar. Na trase je několik zajímavostí. Projíždí se přírodním parkem Zlatý Kopec, skalními útvary Holubí skalky, obci Potůčky se známým tržištěm a část trasy vede souběžně s vodním dílem Blatenský příkop.

Krušné hory a cyklostezky – Popovský okruh

Délka: 45 km
Obtížnost: náročná
Kola: crossová, trekkingová, horská (MTB) - extrémní sporty - extra přehled
Trasa vede přes Boží Dar – Božídarské rašeliniště, což je největší přírodní rezervace v Krušných horách. Naučná stezka je 3,2 km dlouhá. Začíná zde i Blatenský příkop – Špičák – Eduard (bývalý uranový důl s haldami hlušin, dnes biatlonové středisko) – Jáchymov – Šlikův hrádek – Pod Černým vrchem stanice lanové dráhy na Klínovec (lanová dráha slouží k přepravě cyklistů i s koly) – Boží dar.

Krušné hory a cyklotrasy – okruh kolem Jirkova

Délka: 35,6 km
Obtížnost: náročná
Kola: crossová, trekkingová, horská (MTB)
Okružní trasa z Jirkova přes Bolehoř – Kalek – Pyšnou zpět do Jirkova. Trasa převážně vede po místních komunikacích, část po Krušnohorské magistrále a turistických cestách.

Krušné hory a cyklotrasy – okruh kolem Pernštejna

Délka: 35,7 km
Obtížnost: středně náročná
Kola: crossová, trekkingová, horská (MTB) Středně náročná trasa vede krásnou krajinou kolem obce Kovářská. Krásné výhledy jsou z vrchu Mědník na Měděnci, kde je také známá rotundová kaplička.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies