Liposukce může pomoci i uškodit

Snad každá žena, kterou trápí problémové partie jako je břicho, zadeček nebo stehna, uvažovala někdy o liposukci. Vyplatí se vám ale do zákroku investovat?

Ženské bříško v černých plavkách

Jak se provádí liposukce

Liposukce je v podstatě odstranění tuku pomocí kovových trubiček zvaných kanyly. Tuk se kanylou odsává především z břicha, hýždí, boků a vnitřní strany stehen, někdy ale také z kolenou, podbradků a u mužů také z prsou, pokud se tuk v rámci nadváhy nebo hormonální poruchy nahromadí právě zde. K odstranění tuku ale nestačí jen zavést kanylu, je třeba vějířovitým pohybem „rozbít“ na sobě nalepené vrstvy tuku, v tom je podporuje také teplo ultrazvuku nebo speciální roztok, který činí tuk více tekutým. Pacient bolest necítí, odsávané místo je lokálně umrtveno (v tomto případě můžete cítit jen tlak a vibrace), někdy se také provádí celková anestezie.

Kdy je čas na liposukci?

Klasická liposukce vzhledem k tomu, že se jedná o poměrně velký zásah do těla, není vhodnou metodou či doplňkem ke zhubnutí – užívá se spíše tam, kde se vám nepodaří tuk shodit, přestože držíte dietu a cvičíte. Lékař má právo vaši žádost zamítnout, pokud je přesvědčen, že by šlo o zbytečný zásah do těla – odstraňují se tedy opravdu jen nepřirozeně velké nánosy tuku, které viditelně deformují tvar postavy. Co se týče trvanlivosti, liposukce má trvalý efekt pouze tehdy, kdy si pacient i po zákroku udrží stejnou váhu.

Chcete-li celkově zhubnout, na liposukci nespoléhejte. Tukové buňky příliš neváží, rozdíl v hmotnosti před a po zákroku nebude tedy nijak markantní. Pokud ale chcete postavu vymodelovat – tedy ubrat tam, kde něco přečnívá, je na místě o liposukci uvažovat.

Kdy vám může uškodit

Když si nevzolíte správný čas

Pokud chcete co nejrychleji změnit tvar postavy a podstoupíte liposukci na jaře či v létě, můžete velmi brzy začít litovat. Součástí liposukce je totiž nošení speciálního stahovacího prádla, díkly němuž se místo rychle zahojí a udrží si nový tvar. V horkých dnech budete těsné prádlo proklínat a bohužel bude také těžší jej zakrýt. Pakliže to ale nevydržíte a nošení prádla zavrhnete, může se z operovaného místa stát nevzhledná tkáň plná dolíčků a všelijakých nerovnoměrností.

Liposukce ve skutečnosti nepotřebujete

Jak už jsme zmínili, liposukce není určená k hubnutí, ale k modelaci postavy. Pokud se vám podaří lékaře přemluvit a odsaje vám více tuků než je zdrávo (pro zachování zdraví v tělo určitým procentem tuku být pokryto musí), mohou se objevit zdravotní potíže.

Když nejste zcela zdravá

Máte potíže se srážlivostí krve, slabé srdce nebo vysoký tlak? O všem svého lékaře informujete. Zatajit cokoliv o svém zdravotním stavu ve snaze získat souhlas k liposukci se nevyplácí. Riziko výskytu chirurgických komplikací (otoky, trombóza, embolie) je pak vyšší.

Nemáte pevnou kůži

Volná kůže, například po porodu, není vhodná pro takový zásah.

Liposukce - výhody a nevýhody

Neinvazivní liposukce - zhubněte bez skalpelu!

Estetická chirurgie - napraví, na co příroda zapomněla

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies