Pět důvodů, proč chodit do posilovny

Toužíte-li po svalech a vypracovaném těle, posilovna by se pro vás měla stát druhým domovem. Oproti domácímu cvičení je atmosféra v posilovně více motivující. Předkládáme vám pět důvodů, proč cvičit v posilovně.
Kola pro spinning cvičení

Proč chodit do posilovny

  1. Bohatší výbava oproti domácí posilovně umožní cvičit pestřejší trénink, k dispozici jsou různé přístroje na aerobní trénink (stacionární kolo, běhací pás, veslovací trenažér apod.), který je pro redukci tělesného tuku nezbytný.
  2. Činky jsou většinou zastoupeny ve větším počtu a ve vzestupné hmotnostní řadě až do velmi vysokých čísel. Jediným limitem se pro Vás v tomto okamžiku stává vaše síla.
  3. V dobré posilovně vám poradí, jaké cviky cvičit, jak se stravovat a kolikrát týdně byste měli chodit.
  4. Už jen pocit, že jste udělali něco pro své tělo, je nenahraditelný.
  5. Ať už je vaší motivací k návštěvám posilovny vlastní ego, touha po vypracované postavě nebo zdravotní problémy, v posilovně vždy dostanete něco navíc: zejména možnost získání nových znalostí a známostí..

Posilovna – pro koho není vhodná a kdy je třeba být zvláště opatrný

Posilovna pro juniory

V období kolem puberty začínají mít chlapci zájem o dívky a ovlivňuje je mužský vzor, který obvykle vyniká právě svalnatou postavou. V rámci uvědomování si vlastního ega adolescenti touží po maximálních výkonech a všechny tyto podněty je mohou dovést do posilovny. Toto období je ale pro cvičení nejnebezpečnější. Hrozí přetížení pohybového aparátu. Je třeba cvičit s velkým citem.

Posilovna pro seniory a kojící ženy

Opatrnost je důležitá i při cvičení seniorů. Pokud necvičíte od mládí a najednou se rozhodnete být Schwarzenegerem, nemusí to dopadnout dobře. Cvičit opatrně je nutné také u žen po porodu. Kojící maminky by měly dávat pozor na svá prsa a vyvarovat se celkovému přetěžování organismu.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies