Psyllium zvyšuje účinek diety

V jídelníčku lidí s nadváhou nejvíce chybí vláknina – její nedostatek pak způsobuje zácpu a disharmonii metabolismu. Pomocí psyllia se těchto zdravotních potíží můžete zbavit a zároveň zvýšit účinek diety.
Rozsypané sezamové semínka

Vláknina zvaná psyllium

Psyllium je vláknina získávaná z obalů semen jitrocele indického. V Indii účinků psyllia využívají již přes 2000 let. Psyllium se nachází v některých druzích pečiva a cereálií, ve speciálních sušenkách a tyčinkách. Zároveň se prodává v lékárnách ve formě prášků nebo kapslí.

Jak funguje psyllium

Psyllium výrazně napomáhá k bezproblémovému vyprazdňování stolice. Protože na sebe váže vodu, dokáže až 40krát zvětšit objem. Vzniklý gel absorbuje odpadní látky a toxiny a postará se o opravdu důkladné pročištění střev. Je perfektní náhražkou chemických projímadel, bez vedlejších účinků.

Pozitivní účinky psyllia

Psyllium funguje jako prevence proti onemocněním tlustého střeva, včetně rakoviny. Je účinné při průjmech i zácpě. Reguluje hladinu cukru i cholesterolu, je tedy vhodné i pro diabetiky. Pro absenci lepku se jí nemusí bát ani pacienti s celiakií.

Psyllium jako součást diety

Díky schopnosti absorbovat vodu vám psyllium zajistí falešný pocit sytosti, což můžete využít při své snaze zhubnout. Psyllium nabobtná už v žaludku, takže zvyšuje pocit sytosti i při snězení velmi malé porce jídla. Navíc, konzumace vlákniny před tréninkem zvyšuje rychlost spalování tuků.

Dávkování

Kupte si psyllium v prášku a každé ráno a večer nalačno vypijte 2 čajové lžičky smíchané s 1 dcl vody nebo džusu. Psyllium můžete přidávat také do jogurtů. Nepřekračujte dávku 5 čajových lžiček denně. Psyllium konzumujte vždy v mokrém stavu a po jeho konzumaci vypijte minimálně 2 dcl vody.

Více o vláknině

Vláknina – vše co o ni potřebujete vědět

Vláknina – základ zdravého hubnutí

Rostlinné výtažky a přípravky na hubnutí

Ovesné vločky vám prodlouží život 


Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies