Řepa pomáhá léčit

Řepa a řepná šťáva má podle odborníků mnoho blahodárných účinků na lidský organismus. Působí protinádorově, posiluje játra a krev. Zkuste si připravte posilující šťávu z červené řepy.
Červená řepa napíchnutá na vidličce

Řepa pomáhá léčit – jaké druhy řep máme?

Existují tři typy řepy, ale jen jedna z nich je přijatelná pro trávicí ústrojí lidského organismu. Krmná řepa či řepa burák se využívají především jako krmivo pro drůbež. Řepa cukrovka obsahuje 15 až 20 procent cukru. Cukr, který používáme v kuchyni, se získává zejména z řepy cukrovky. Zahradní řepa je menší a červená. Ideální barva dužiny je velmi tmavě červená bez bílých proužků.

Řepa pomáhá léčit – terapeutické využití

Řepná šťáva má podle odborníků protinádorové působení. Víte jak na lidský organismus působí vláknina? Výzkum se prováděl také na zvířatech, které ztratily příznaky rakoviny a v průměru žila o dvacet procent déle než ostatní sledovaní živočichové, jímž se účinků řepného produktu nedostalo.

Řepa pomáhá léčit – využití při alkoholismu

Sklon k pití alkoholu může způsobit selhání jater, demenci, poruchu slinivky břišní a poškození srdečního svalu. Zjistilo se, že šťáva z řepy obnovuje buněčné tkáně, které byly vážně poškozeny dlouhodobým působením alkoholu.

Řepa pomáhá léčit – drogová závislost

Červená řepa posiluje krev, napomáhá její detoxikaci a následné regeneraci, což se přičítá minerálům a přírodním cukrům. Obnovená krevní plazma napomáhá regeneraci dalších orgánů. Opravdu znáte rizika alkoholu během těhotenství?

Řepa pomáhá léčit – připravte si vlastní šťávu z řepy

Šťávu z jedné menší řepy připravte buď v odstředivkovém nebo hnětacím odšťavovači. Poté tuto tekutinu smíchejte v mixéru s polovinou svazku petrželky, se třemi listy hlávkového salátu, třemi malými mrkvemi, jednou polévkovou lžíci chlorofylového nápoje a jednou malou lžičkou česnekového extraktu. Mixujte asi jednu minutu. Tento nápoj má posilující účinky na játra, působí jako prevence proti rakovině. Neředěná řepná šťáva může být pro někoho příliš silná, proti ji míchejte s jinou zeleninovou šťávou (mrkev, směs listové zeleniny). Zdravý nápoj si můžete připravit i z letního ovoce - více ZDE.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies