Rozložení tuku v těle

Máte více tuku na bocích a stehnech? Pak patříte do skupiny méně ohrožených žen. Podívejte se, jakým způsobem se můžete chránit a co vám naopak může uškodit.

Metr omotaný kolem ženského břicha

<!-- -->

Váha není důležitá

Ačkoli se většina žen stále snaží o co nejnižší možnou váhu, nedělají vždy správně. Alespoň to platí o skupině žen, které mají vyrovnanou hladinu, tuk uložený na důležitých místech a přitom o tom nemají ani tušení. Snaha vypadat perfektně zastíní důležitější fakt, což je v tomto případě zdraví. Snad každý zná přirovnání ženského těla k vybraným druhům ovoce (jablko, hruška apod.) a právě v tom je jádro problému. Žádná žena nechce vypadat ani jako jablko a ani jako hruška. Chce být štíhlá, bez jediného gramu tuku, neboť se zdá, že štíhlost rovná se zdraví. Tento fakt může být částečně zavádějící, jelikož zásoba tuku na správných místech musí být. Není vůbec důležité, kolik žena váží, podstatné je pouze to, jak žena vypadá, přesněji, jaký tvar její tělo má. A který tvar je nejlepší? Který přináší nejmenší zdravotní riziko?

Potravinová pyramida - základ zdravé výživy

Hruška nebo jablko?

Jednoznačně hruška. Rozložení tuku v těle je optimální, i když se to někdy zdát nemusí. Tuk v dolních partiích těla totiž neohrožuje zdraví člověka, naopak přináší blahodárné pozitivní látky, které šetří naše cévy. V podstatě je tedy tuk uložený na bocích a stehnech jakýmsi strážcem, který si umí poradit s mastnými kyselinami v těle. Naopak tuky, které jsou uložené v horní části těla (tedy nejčastěji na břiše), tyto mastné kyseliny vytváří. Jedná se pak o opačný běh, s nímž brzy nastávají zdravotní potíže.

Jak se zbavit tuků v horní části těla?

Zjistili jste, jaký typ skutečně jste? Máte-li problémy s horní partií, je na čase s tím něco udělat. Máme ale pro vás dobrou zprávu. Tuků na břiše se zbavíte mnohem rychleji, než tuků na bocích, stehnech a hýždích. Pokud si nevíte rady s některými cviky, zajděte do nejbližšího fitcentra, kde vám zkušení trenéři rádi pomohou. Cvičením se zbavíte nechtěných zásob a budete se cítit svěží. Zahrňte do svého jídelníčku čerstvou zeleninu, ovoce a cereálie. Omezte kávu a čaj slaďte Stevií. Vynechejte pečivo z bílé mouky, vypijte alespoň 2 litry tekutin denně a usmívejte se, vše vám půjde lépe.

Slaďte přírodně

Tipy, jak se odnaučit přejídat

Cviky pro posílení a zpevnění paží

Chcete zhubnout? Pořádně se nasnídejte

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies